Laatste kaarten Prinsenzittingen 2013

Roois nieuws
Bijna is het weer zover! Er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar voor de Prinsenzittingen 2013, maar we durven ook dit jaar al wel weer op voorhand te stellen dat we op 11, 12, 18 en 19 januari 2013 weer vier uitverkochte zalen zullen hebben.

Niet vreemd ook als je naar het schitterende programma kijkt dat er op deze avonden gebracht wordt. Overigens: het programma is op alle avonden gelijk. Er komen maar liefst vier kletsers in de ton, er is volop zang en dans, en ook dit jaar zullen er weer enkele groepen voor het toneellicht verschijnen die afgelopen jaren hun optredens met staande ovaties zagen beloond. Denk hierbij maar eens aan Hupke Skrot die echt alles in de strijd gegooid hebben en zelfs op zangles zijn gegaan (!) om zodoende een nog hoger niveau te kunnen bereiken, of de Narrekap die dit jaar willen vlammen nu hun “eigen prins” heerser van Papgat is geworden. Het kan haast niet anders of er zal binnenkort ook een “Hedde-Efkes Driehoek” in d’n Boskant verschijnen. Sinds hun deelname aan de Prinsenzittingen, en dat is toch al weer enkele jaren, zorgen de vele lachsalvo’s voor het overstijgen van de toegestane decibellen bij De Beurs. Dit jaar nieuw op het podium in De Beurs zijn de drie Buuven. Eerder al te zien geweest in Nijnsel en nu met een nieuwe act te zien op de Prinsenzittingen. Ondeugend? 50 tinten grijs? of drie buurvrouwen zoals de meesten van ons die hebben? We zullen het snel weten.
En als je het over lachsalvo’s hebt dan kunnen we niet onder het kletsgeweld uit dat Rooi kent. Naast Dennis van der Steen en Rien van Genuchten komen ook Teun Leenderts en Piet Klaasen in de ton. De eerste keer dat Teun zijn klets op de Prinsenzittingen bracht dateert al weer van het moment dat zijn vader prins van Papgat was en Teun als grote verrassing het toneel betrad. Teun is blijven hangen op de zittingen en dat is ook niet verwonderlijk gezien het grote succes dat hij er ieder jaar weer heeft. Tja, en als je het over succes hebt dan kom je niet onder Piet Klaasen uit. Naast kerstbomenverkoper en brouwer/stoker slijt hij zijn dagen met het verkopen van slappe klets. Dit laatste dan hoofdzakelijk op de Prinsenzittingen in de ton. Vele Rooienaren passeren de revue van politicus tot grote aannemers, van Hoofd Milieustraat tot niet te vergeten buurman Harrie. Zoals ik al eerder aankondigde staan de diverse dansgroepen met hun schitterende optredens op een hoog niveau maar ook muzikaal kom je absoluut aan je trekken. Wat te denken van Tiona die naast het begeleiden van alle artiesten ook nog zorgt voor de muzikale omlijsting na afloop, Erik Lathouwers die ook dit jaar weer van de partij is en hierbij ondersteund wordt door Liesbeth Verdonk. Of Het Prinselijk Vermaak. Schaar je die onder muzikanten? Er zit veel muziek in, dat is zeker! En dan als laatste. Er is gelekt door de Commissie Prinsenzittingen. Voor het eerst op het podium op de zittingsavonden: De Rooise Zooi. Ze komen een nummer brengen van hun hoog binnengekomen nieuwe CD. Zorg dat je erbij bent op 11, 12, 18 en 19 januari 2013.
Kaarten zijn (nog) verkrijgbaar bij Boekhandel ’t Paperas, Zalencentrum De Beurs en bij Piet Klaasen Ollandseweg 131.