Afbeelding

KBO ‘Slow Samba 50+’ cursus begint weer in januari

Roois nieuws
De deelnemers aan de huidige cursus Slow Samba zijn er het gehele jaar 2012 erg enthousiast over en gaan door. Zij en ook de nieuwe deelnemers kunnen zich begin 2013 weer opgeven voor deze combinatie van dansen en fitnessbewegingen. Sluit je dus aan. De muziek die wordt gebruikt is energiek en zo voelt elke les als een feestje!
Het zal je zeker goed bevallen. De les start met een warming-up, waarin de basisbewegingen worden behandeld.

Tijdens de les wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. Ook worden je spieren versterkt en werk je aan je beweeglijkheid. Slow Samba is eigenlijk een afgeleide vorm van Zumba. Dit betekent letterlijk snel bewegen en lol hebben. Zumba is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse dans. Zumba is een gemakkelijk te leren vorm van beweging en dans. Het kent geen moeilijke pasjes en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen.
Voor deelname aan de les is geen basiskennis van dansen of fitness noodzakelijk en alle leeftijdsgroepen kunnen deelnemen. Je druk maken over het al dan niet kunnen volgen van de bewegingen is niet nodig. In de Zumba kun je geen fouten maken en de bewegingen zullen regelmatig worden herhaald. Wij vinden het veel belangrijker dat je luistert naar je lichaam en de beweging aan jezelf kunt aanpassen.
De lessen worden gegeven door Gonny van Zutven. Zij heeft veel ervaring en deskundigheid op gebied van de Slow Samba en aan de hand van de leeftijdsgroep van de deelnemers past zij haar lessen helemaal aan. De wekelijkse Slow Samba cursus die wordt gehouden in de ruimte Maas en Dieze in Odendael duurt een uur. De start zal zijn op maandag 7 januari van 11.00 tot 12.00u.
U kunt zich inschrijven voor de cursus voor 15 lessen, voor een totaal bedrag van € 45,-
Betaling bij start cursus aan de zaal.

In de carnavalsweek van 11 febr. is er geen les en 1 april (2e paasdag ook niet) De hele cursus loopt tot 29 april. De prijs bedraagt dan €45,- Losse lessen € 4,- Nieuwe Inschrijvingen met Naam, Telnr., emailadres in brievenbus nr. 9 van de KBO, achter de receptie van OdendaeL of via email bij Marianne van der Wijst: a.wijst@kpnmail.nl

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt tijdig een bevestiging per mail of per telefoon. De cursus wordt georganiseerd door de 4 KBO’s in Sint-Oedenrode en de kerkdorpen voor zowel KBO-leden als niet-KBO-leden. De KBO wil graag ook de jongere ouderen bij hun activiteiten betrekken en dit is er eentje van. Wellicht is het ook een leuk opstapje om lid te worden van onze KBO en U blijft dan via ons Kontaktblad op de hoogte van de vele activiteiten die de KBO organiseert.