Afbeelding

Noortje Vogels danst Zwanenmeer

Roois nieuws
Begin dit jaar vonden 3000 belangstellenden hun weg naar de Haagse Fokker Terminal om Zwanenmeer “Siegfried en Odette” te bewonderen. Door dit grote succes wordt de show nogmaals gegeven van 18 t/m 30 december. Ditmaal met Rooise inbreng. De professionele danseres Noortje Vogels is één van de zwaantjes.

Noortje is onderdeel van een 93-koppige cast. Het publiek wordt meegenomen in een avondvullende voorstelling met moderne dans, in een choreografie van Lonneke van Leth en een imposant decor met reusachtige projecties. Na de serie in februari van dit jaar vielen enkele rollen weg. Die moesten voor de decemberproductie weer worden aangevuld. Noortje, bezig aan haar laatste jaar van haar dansopleiding, deed auditie en werd prompt geselecteerd.

Noortje: "Toen was ik natuurlijk super blij. Ik ben al vanaf mijn elfde met dansen bezig. Het Zwanenmeer was niet zozeer mijn droom, maar wel om ooit in een grote productie te dansen. Het Zwanenmeer is een heel beroemd stuk. Lonneke heeft er een moderne versie van gemaakt en danst zelf de hoofdrol. Ik dans als één van de zes zwaantjes die haar tot leven wekken."

Het Zwanenmeer anno 2012
Voor choreografe en danseres Lonneke van Leth was het een uitdaging om dit stuk in een geheel nieuwe jas te steken. Samen met componist en trompettist Eef van Breen en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker maakte ze een -21ste-eeuwse versie van het Zwanenmeer.

Deze voorstelling begint waar het klassieke ballet eindigt: met de tragische wanhoopsdaad van de twee hoofdrolspelers ‘Siegfried en Odette’. Als in die beroemde ‘laatste’ seconde waarin het hele leven als een film aan je voorbij flitst, passeren scènes uit het verhaal in de gedachten van prins Siegfried en Odette. Deze uitvoering bevat nog nooit eerder vertoonde scènes. Bijvoorbeeld hoe het meer ontstaat uit de tranen van Odette’s moeder en waarom de jonge vrouwen overdag veranderen in zwanen.

Reacties Publiek
‘Fantastische show! Ik durf bijna het origineel niet meer te zien, omdat ik bang ben dat het tegenvalt.’ ‘Prachtig! Mijn vriendin zat te huilen.’ ‘The performance was marvelous concept and scale ambitious.’ ‘Ik wil het nog een keer zien! Geweldig.’ ‘Voor de tweede keer geweest, nu nog steeds indrukwekkend.’ ‘Heel erg onder de indruk van de combinatie muziek, spel en dans.’

Locatie en kaartverkoop
De locatie van de voorstelling is de Fokker Terminal in Den Haag aan de Binckhorstlaan 249.
Deze gigantische ruimte van 2000m2 zal van het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ een extra overdonderende ervaring maken. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen vanaf 25 augustus via: www.zwanenmeer.nu . Naast de losse kaarten zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen, neemt u hiervoor contact op via info@lonnekevanleth.nl

Speeldata:
18 dec t/m 30 dec 2012 – 20.30 uur
23 en 30 dec. matinee om 15:00 uur
26 en 27 dec. matinee om 15:00 uur en avondvoorstelling om 20:30uur
Afbeelding