Sylvesterconcert fanfare NJA met een Hollands tintje

Roois nieuws
Traditiegetrouw verzorgt fanfare NJA ook dit jaar weer een sfeervol sylvesterconcert. Het concert vindt dit jaar plaats op zondagavond 30 december, om 20.00 uur, in zalencentrum de Beurs. Het is de eerste keer dat publiek en muzikanten zullen worden ontvangen door gastheren Edwin en Sander. Vorig jaar was net bekend dat Peter de Koning na vele jaren zijn Beurs ging overdragen. Als fanfare zijn we blij, dat de Beurs ook in 2012 een prima thuisbasis was. Met veel plezier wordt het sylvesterconcert dan ook dit jaar weer georganiseerd in de gezellig aangeklede zaal van de Beurs. We nodigen iedereen van harte uit om te komen luisteren en genieten.

Het sylvesterconcert is niet alleen een concert waar de leden elk jaar met veel plezier naar toe werken, het is tevens een gelegenheid waar publiek en muzikanten aan het einde van het jaar elkaar treffen om het afgelopen jaar te bespreken en alvast te toasten op het nieuwe jaar. In een feestelijke kerstsfeer, is men verzekerd van een gezellige avond.
Ook is het inmiddels een traditie dat het concert elk jaar een herkenbaar thema meekrijgt, waarmee men het publiek wil verrassen. Ooit was het een concert in Weense stijl, maar inmiddels heeft de fanfare op muzikale wijze de hele wereld al bespeeld. Alle reden om het dit jaar eens dicht bij huis te houden. Een concert met een Hollands tintje dus. Dit zal met name blijken in het tweede deel van de avond. In het eerste deel is het de beurt aan de allerjongste muzikanten van NJA, die graag willen laten horen hoeveel muzikaliteit zij in hun mars hebben. Sinds een half jaartje is het opleidingsorkest uitgebreid met een achttal jonge muzikantjes, die het nog reuze spannend vinden om een concert te mogen verzorgen. Toch hebben zij de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt, om samen met de meer ervaren jeugd iets moois ten gehore te brengen. Het is verbluffend om te horen hoe het niveau bijna per repetitie groeit en het is genieten als je ziet hoeveel plezier zij uitstralen. De kers op de taart zal zijn, als zij mogen aanschuiven bij het groot orkest, om samen met hen het nummer Brabant van Guus Meeuwis ten gehore te brengen.

Als dan het groot orkest eenmaal op haar plek zit, zal het thema Holland in vrijwel elk nummer op een bepaalde manier opduiken. De ene keer heel letterlijk in de Hollandse hits, de andere keer met een kwinkslag via een hele oude oer-Hollandse mars of via een verwijzing in de Engelse titel van een muziekstuk: The land of wind and water. Voor menigeen zal er een stukje jeugdsentiment naar boven komen, als de hoornklanken klinken van de titelsong van de serie Floris, waarin in de jaren 70 een jonge Rutger Hauer schitterde. Ook een medley van Doe Maar zal heel herkenbaar zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie. En niet alleen voor hen, ook voor iedereen die Doe Maar mocht zien optreden, dit najaar, tijdens de symfonisch in Rosso concerten die de band heeft gegeven.
Kortom, NJA verrast alle bezoekers van het sylvesterconcert met een programma dat ongetwijfeld vele herinneringen oproept. En uiteraard is er, ook volgens de traditie, na afloop volop gelegenheid om met een drankje het jaar gezellig af te sluiten.
Graag verwelkomen we u tijdens het sylvesterconcert 2012. Tot ziens op 30 december a.s., om 20.00 in Zalencentrum de Beurs. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.