KV Nijnsel sleept in laatste minuten gelijkspel binnen

De druk bij Nijnsel was hoog en dit was duidelijk te merken aan het spel. Zij startte de wedstrijd ver onder de maat, wat resulteerde in een 2-0 achterstand in de eerste acht minuten. Gelukkig scoorde Joyce van Kessel in de 9e minuut de 2-1 door middel van een afstandsschot. Helaas had ZSV hier snel een antwoord op door in de 10e minuut de 3-1 te scoren. Coach Fred van Oekel deed een poging het team wakker te schudden tijdens een time-out, het kon en moest veel beter. De resterende tijd in de eerste helft werd Nijnsel enkel verdedigend sterker en met nog een tegendoelpunt gingen zij met 4-1 de rust in.
De boodschap van coach Fred van Oekel was duidelijk, er moest meer geschoten worden. Met de koppen omhoog betraden de dames van Nijnsel het veld weer en Selly van Roosmalen wist binnen vijf minuten de 4-2 te scoren. Ondanks een snel volgend tegendoelpunt groeide het vertrouwen bij Nijnsel en scoorden Nicole de Koning, Astrid van de Laar en Monique Merks waardoor de stand gelijk werd getrokken, 5-5. Vanaf dat moment begon de wedstrijd pas echt spannend te worden en beiden ploegen gingen volledig voor de winst. Ondanks twee doelpunten van Nicole de Koning en Sandra Verhagen, stond Nijnsel in de 24e minuut wederom op achterstand, 9-7. Dit was voor de coach het moment om een wissel in te brengen, wat een gouden bleek te zijn. Aspirant Dimphy Goverde wist in drie minuten speeltijd maar liefst twee keer te scoren, wat de stand op 9-9 bracht. De laatste twee minuten kreeg ZSV nog een vrije worp, maar wist deze niet te benutten. Het eindsignaal klonk en het behoud van de koppositie was een feit.

Na een korte stop in verband met de kerstvakantie speelt KV Nijnsel 1 zondag 13 januari haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze wedstrijd speelt Nijnsel 1 om 10.15 uur in sporthal de Streepen tegen Omhoog 1 uit Borkel en Schaft.