Basisschool Sint- Petrus in Olland gaat verhuizen!

Roois nieuws
Op maandag 7 januari 2013 gaan voor het eerst de schooldeuren open voor alle leerlingen van basisschool Sint-Petrus in Olland. Dat is ook de dag dat de nieuwe naam van de school bekend gemaakt wordt. Natuurlijk gaat dit samen met feestelijke activiteiten voor de basisschooljeugd. Hoe kijken zij nu tegen de komende verhuizing en hun nieuwe school aan?

Aan het woord zijn Bram, Britt, Mark en Tim uit groep 7. Ze worden bijgestaan door Ante en Thijs uit groep 8. “Het is deze week wel anders dan anders”, vertellen de kinderen. “Het is best rommelig op school omdat er overal ingepakte dozen staan. Ook de digiborden uit onze klassen zijn weg zodat de juf alles op het whitebord moet schrijven. We krijgen nu meer les uit onze boeken want onze computers staan al in de nieuwe klaslokalen. Dat vinden we wel wat saaier. Het kopieerapparaat staat ook al in De Loop’r. Het is best leeg en niet meer zo gezellig.”
Dit alles heeft natuurlijk te maken met de voorbereidingen in de nieuwe school: aan de hand van een strak plan worden de verhuisdozen in de goede lokalen gezet, de digiborden vervangen door moderne touchscreens, de computers geïnstalleerd en de lokalen en flexplekken zo gezellig en efficiënt mogelijk ingericht.
De kinderen hebben wel zin in de verhuizing! Ze vinden het vooral fijn dat ze straks niet meer met de bus naar de gym hoeven. De Loop’r heeft immers een schitterende sportzaal met prachtige toestellen en mooie kleedlokalen. De leerlingen verheugen zich op de gymlessen daar.

Lees verder in DMRK van deze week