Met Harmonie Nijnsel door het kerstlandschap

Roois nieuws
Ruim tweehonderd bezoekers luisterden zaterdagavond naar het kerstconcert van de Nijnsele Harmonie. Dat speelde in de 'eigen' Sint-Antonius van Paduakerk. Als gasten traden het kwartet KeyChord en accordeonist Tom van Aarle op. Ook zondagmiddag voerde Harmonie Nijnsel het kerstconcert 2012 nog een keer uit.

Exact om acht uur begon het orkest met Christmas Intrada. Het werd een twee uur durende muzikale reis door het kerstlandschap. Tijdens deze trip speelde het orkest bekende melodieën zoals Nimrod, Le rendez vous de chasse, Una furtiva lagrima, Cantique de Noël en de Lyric Waltz. Marion van Oirschot, de ladyspeaker, bracht met een kort verhaal vooraf aan elk muziekstuk de aanwezigen in de juiste sfeer. De ene keer waande het publiek zich in de bedrijvigheid van een Middeleeuws kasteel, dan weer in het boek Genesis van het oude testamen.

Gastoptredens van KeyChord en Tom van Aarle
Het mannenkwartet KeyChord, dat bestaat uit Willard Bekkers, Mario Lamers, Mark Alblas en Dirk Kokx, verzorgde een gastoptreden. Omdat de heren a capella zongen, had het orkest even rust. Het repertoire van het viertal bevatte onder andere 'Eenzame kerst' van Andre Hazes en ook 'Flappie' van Youp het Hek ontbrak niet.
klik hier voor de foto's>>

Lees verder in DeMooiRooiKrant