Wiel Sporken beëindigt per 1 januari raadslidmaatschap

Roois nieuws
Het bestuur van CDA-Rooi deelt mede dat dhr. W. Sporken met ingang van 1 januari 2013 het lidmaatschap van de gemeenteraad te Sint-Oedenrode beëindigt. Daarmee raakt de partij haar fractievoorzitter kwijt.

In de afgelopen jaren heeft de heer Sporken moeten constateren dat het combineren van het gemeenteraadslidmaatschap en zijn functie als directeur bestuurder in tijd, inzet en betrokkenheid niet te combineren is.  Het besluit om nu terug te treden is reeds in mei 2012 gezamenlijk genomen. Er is geen enkele relatie met de actuele politieke situatie. Wij respecteren dat besluit en zijn de heer Sporken zeer erkentelijk voor zijn inzet en betrokkenheid gedurende de 4 jaar dat hij leiding gaf aan de CDA-Rooi fractie.

De heer Sporken heeft een uitstekende rol gespeeld in het locale politieke krachtenveld, waar hij steeds genuanceerd het juiste oog had voor de belangen van Sint-Oedenrode en de inwoners, voor CDA-Rooi en de leden en voor het locale bestuur en de coalitie. Het bestuur waardeert de rol van de heer Sporken als leider, bruggenbouwer en intermediair en zal zich na de invulling van de openvallende plaats in de Gemeenteraad gaan concentreren op de rol en het profiel van CDA-Rooi en de voorbereidingen op de Gemeenteraadsverkiezingen.
Het bestuur van CDA-Rooi zal zorg dragen voor een opvolger in de fractie per januari 2013, waarna de fractie uit zijn midden een voorzitter zal aanwijzen.