KV Boskant en KV Concordia gaan fuseren

Roois nieuws
De leden van de korfbalclubs Boskant en Concordia zijn voor een fusie. Vorige week maandagavond stemden 40 Boskantse leden voor. Twaalf mensen waren tegen een samenvoeging. Eergisteren was het de beurt aan leden van Concordia. Daar was de uitslag nog duidelijker: 34 leden stemden voor, 0 tegen. Vanaf begin januari wordt de fusie onderzocht, meldde voorzitter van KV Boskant, Frans van den Heuvel.

Eén van de grootste redenen voor een samensmelting is de financiële situatie van beide verenigingen. Alles wordt tenslotte duurder voor de clubs; huur van de velden, huur van de sporthal en dan moet ook de trainer nog betaald worden. “Ergens gaat het dan vastlopen”, reageert Van den Heuvel. Hij noemt nog meer redenen voor een fusie. “De aanwas van onderuit hapert. Zowel bij ons als bij Concordia. En je kunt gewoonweg geen zesjarigen met elfjarigen samen laten spelen. Door een fusie kunnen we die jongere teams samenvoegen. Dat is ook nodig om op niveau te blijven spelen.”

Waar er in de toekomst gespeeld gaat worden zal binnenkort wereldkundig worden gemaakt. Hoe de club gaat heten is nog niet bekend. Vanaf begin januari start de onderzoeksfase. Om de fusie netjes te laten verlopen, wordt samen met deskundigen gekeken naar de beste oplossingen.