’t Nijnsels Eetpunt van start

Roois nieuws
Eind april is Salus gestopt met de warme maaltijdverstrekking aan inwoners van Sint-Oedenrode. Uit ervaring weten we dat voor senioren de warme maaltijd een belangrijk moment van de dag is en dat samen eten de eetlust bevordert. Het wegvallen van de maaltijden is aanleiding voor de Dorpsraad Nijnsel, Salus en Odendael geweest om, in navolging van het succes in Boskant en Olland, ook een eetpunt in Nijnsel te realiseren.

Het eetpunt wordt geen vervanging van de dagelijkse warme maaltijdvoorziening maar kan er wellicht wel voor zorgen dat mensen elkaar blijven ontmoeten onder het genot van een heerlijke maaltijd. De Beckart stelt een ruimte beschikbaar voor de inrichting van ’t Nijnsels eetpunt. Op 16 januari is er een aftrap waarbij alle inwoners van Nijnsel, die ouder zijn dan 50 jaar, uitgenodigd worden aan te schuiven bij een kosteloos diner in de Beckart. Op deze middag kunnen senioren zich aanmelden voor het eetpunt, dat bij voldoende belangstelling wekelijks in de Beckart georganiseerd wordt. De kosten van de maaltijd bedragen dan € 6,60 per persoon en bestaat uit 3 gangen.

Het eetpunt is ván en vóór de inwoners van Nijnsel en kan gerealiseerd worden als er voldoende vrijwilligers zijn die willen helpen bij de uitvoering. Odendael heeft zelf een bus waar gebruik van gemaakt kan worden. Er zijn mensen nodig die dit busje willen rijden en een bijrijder om de karren met etenswaren in de bus te zetten, een gewoon rijbewijs is voldoende. Verder zijn er mensen nodig die de tafels willen dekken/afruimen en het eten uitserveren. Alle vrijwilligers vallen onder de verzekering van Odendael en delen mee in alle activiteiten die voor de vrijwilligers van Odendael georganiseerd worden.
Wij zien uit naar veel deelnemers en vrijwilligers om dit Nijnsels eetpunt tot een succes te kunnen maken en nodigen u van harte uit op 16 januari om 12.00 uur aanwezig te zijn. Aanmelding voor het diner of als vrijwilliger kan per e-mail: eetpunt.nijnsel@gmail.com