Afbeelding

Stef en Jur in de modder

Roois nieuws
Afgelopen week stonden Stef en Jur aan de start in Leiden op een net ontdooide ondergrond. Jur moest van wielen wisselen om niet in iedere bochtje weg te glijden. Toen hij als eerste naar de start mocht, kwam de regen met bakken uit de lucht. Hij startte vanaf de tweede rij. Er zat een stukje in het parcours dat niet fietsend te doen was. Daar moest dus gelopen worden. Jur kwam uiteindelijk als zevende over de streep.

Stef mocht na de pauze van start en gelukkig voor hem was het gestopt met regenen. De jonge coureur vertrok ook flitsend, ging als vijftiende de modder in en kwam uiteindelijk ook als vijftiende weer over de streep.

Zaterdagavond mocht Jur van start tijdens de Oliebollencross. Jur’s start was perfect. Ook al werd hij een beetje klemgezet. Hij ging als twaalfde de zandbak in en na een rondje wist hij al op te schuiven naar plek zeven. Daar bleef Jur bijna de hele wedstrijd strijden met nog 5 renners/sters om plek vier te bemachtigen. In het laatste rondje maakte Jur een klein stuurfoutje, viel twee plekjes terug en kwam op vijf meter achterstand te zitten van het groepje voor hem. Het lukte hem niet om dat gat te dichten en kwam daarom heel tevreden als 9e over de streep.