Afbeelding

Kerstwensen en donaties voor het Ronald McDonald huis

Roois nieuws
Suzanne Klomp liep onlangs tien weken stage bij het Ronald McDonald huis in Veldhoven. Omdat ze de studie pedagogisch management volgt, droeg ze haar steentje bij op de managementafdeling. De Rooise studente kreeg een kijkje in de keuken van de Stichting en het greep haar zo aan, dat ze besloot om zelfs na haar stage geld in te zamelen. Daarom startte ze een ludieke actie die perfect past in deze tijd van het jaar.

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt blijven. Al vijftien jaar zorgt het Ronald McDonald kinderfonds ervoor dat dit mogelijk is. Door heel Nederland heen is de Stichting gevestigd. Suzanne liep haar stage in Veldhoven. Dat Ronald McDonald huis is gespecialiseerd in te vroeg geboren kinderen en de complicaties die daar bij komen kijken. Om de ouders en hun zieke kinderen die er verblijven te ondersteunen bedacht Suzanne de volgende actie: Voor twee euro kunnen mensen een klein kerstkaartje kopen. Daar mogen ze een boodschap opschrijven, gericht aan de ouders en hun kind. Alle kaartjes komen te hangen in een grote kerstboom in het Ronald McDonaldhuis te Veldhoven, speciaal vrijgehouden voor Suzanne’s idee. “Als een vader en moeder even in de put zitten, kunnen ze kracht halen uit het lezen van al die kaartjes. Dat sleept ze hopelijk door de moeilijke tijd heen”, geeft de studente aan. Het geld wat ze ophaalt schenkt ze uiteraard aan de Stichting Ronald McDonald.

Bij de volgende punten in Rooi kunt u een kaartje kopen van 2 euro om een boodschap op te schrijven: DeMooiRooiKrant, C’est la Vie, Hoepelman Kappers en cafetaria De Mert. Overal staat een klein rood huisje waar u het geld in kunt deponeren. Meer geven mag natuurlijk ook! Namens Suzanne alvast hartstikke bedankt!