Afbeelding

Waterpolodames Argo Winterkampioen

Roois nieuws
Afgelopen weekend hebben de waterpolodames van Argo een belangrijke overwinning behaald in een uitwedstrijd tegen SBC2000. Op papier een echte topper tussen de nr. 3 uit Breda en de nummer 1 uit Sint-Oedenrode.

De wedstrijd werd een echte thriller, waarbij Argo op het laatste moment nog een overwinning uit het vuur heeft weten te halen. Aanvankelijk begon de ploeg sterk aan de wedstrijd en leek er geen vuiltje aan de lucht. Halverwege de wedstrijd had Argo een ruime voorsprong van 2-5 op het bord gezet. Deze doelpunten werden gemaakt door rustig te spelen en de kansen te benutten uit strafworpen en overtalsituaties. Het 3e partje bracht echter de ommekeer. SBC2000 bracht iedere keer weer op dezelfde manier een speelster in stelling met een enorm krachtig schot. Binnen 2 minuten wist zij 4 keer het doel te treffen waardoor de wedstrijd in het voordeel keerde van SBC2000. Het laatste partje werd deze speelster door goed spel van Gabri van Boxmeer dusdanig verdedigd, dat zij niet voor nog meer schade kon zorgen. Met noodzakelijke hulp van een fantastisch keepende Yvonne vd Vorstenbosch en de kwaliteiten van topscoorder Josine Raaijmakers wist Argo zich in het 4e partje te herpakken. Het winnende doelpunt werd in de laatste minuut gemaakt door Monique van Nielen. De einduitslag van deze spannende wedstrijd was 7-8 in het voordeel van Argo. Doelpunten zijn gemaakt door Josine Raaijmakers (4x), Monique v. Nielen (2x), Linda vd Heijden (1x), Liesbeth vd Korst (1x). Hierdoor mag Argo zich winterkampioen noemen en gaat er ook een korte winterstop van een maand in. Daarna zullen de eerste 2 wedstrijden in januari bepalend gaan zijn voor het verloop van de rest van de competitie. De uit- en thuiswedstrijd tegen De Treffers, nr. 2 uit de competitie, zullen dan gespeeld gaan worden.

DBD - D1: 3-10,
SBC-2000 - Dames 1: 7-8,
PSV - E1: 16-2.

Programma
Zaterdag:
17:00 uur: Njord - E2, in Den Ekkerman te Veldhoven.
18:30 uur: Zeester-Meerval - Heren 1, in Drie Essen te Uden.
19:00 uur: Spio - C1, in De Sprank te Venray.
19:15 uur: PSV - Heren 2, in De Tongelreep te Eindhoven.

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben 24 jonge zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 2e Speedo wedstrijd in wedstrijd in zwembad “De Neul”. Tijdens deze wedstrijd zijn er 5 gouden, 5 zilveren en 8 bronzen medailles behaald. Daarnaast zijn er maar liefst 70 persoonlijke records gezwommen.

Komend weekend staan er twee wedstrijden voor de Wedstrijdgroep op het programma: Vrijdagavond de 2e LAC wedstrijd in zwembad “De Beemd” in Veghel, aanvang 19.30 uur. Zondag de 3e Solo wedstrijd in het Studentensportcentrum van de TU/e in Eindhoven, aanvang 12.30 uur.