Afbeelding

Myrthe Evers wint rubriek klasse Z1

Roois nieuws
De afgelopen weken hebben de Rooise Ruiters en Ponyruiters wat minder actief deelgenomen aan de wedstrijden. Het weer werkte dan ook dit weekend niet erg mee voor de laatste dressuurselectie voor paarden.

In Son zou dit weekend de laatste dressuur selectiewedstrijd voor de sectie paarden verreden worden. Helaas werd deze wedstrijd afgelast vanwege de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen. De vereniging de Sonse Heide gaf aan het terrein niet sneeuwvrij te kunnen krijgen. De situatie was daarom te gevaarlijk voor paard en ruiter. Voor de hogere klassen, klasse Z1 en Z2 werd de laatste selectiewedstrijd in Geldrop gehouden. Hier ging het ondanks de slechte weersomstandigheden wel door. Myrthe Evers zadelde haar paard en nam als een van de jongste ruiters deel in de klasse Z1. Na een aantal goede resultaten op de voorgaande selectiewedstrijden, was ze van plan om nog een gooi naar een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen te doen. Dit maakte ze helemaal waar door een goede proef te laten zien. Deze werd beloond met een score van 64,71%, hiermee wisten Myrthe Evers en Ohlala deze rubriek te winnen. Zij hebben een terechte afvaardiging verdiend en zullen daarom op 25, 26 en 27 januari strijden voor de titel Brabants Kampioen.
Vorig weekend waren de Rooise Ruiters tevens te gast bij manege Meulendijks in Geldrop. Zij waren aanwezig voor de derde selectiewedstrijd voor de discipline springen. Hier werd ditmaal wat minder gepresteerd door onze springruiters. Bram van Gaal wist als enige een prijs te bemachtigen. Hij kwam met zijn paard Wannebee aan de start in de klasse M. Met twee foutloze ritten op hun naam, mochten zij zich tijdens de prijsuitreiking op een 5e plaats opstellen.