Afbeelding

Derby Ollandia – Nijnsel zondag opnieuw op het programma.

Roois nieuws
Zoals bij iedereen wel bekend, was er in het voorbije weekend geen amateurvoetbal vanwege het na geweld overlijden van een grensrechter. Hopelijk zet deze actie toch heel veel mensen aan het denken en zal geweld tegenover elkaar op het voetbalveld, maar ook zeker daarbuiten, vermeden worden en zal respect naar en voor de medemens verder toenemen. Vv Ollandia ondersteunt dan ook zeker het KNVB motto ”Zonder respect geen voetbal”. De hiervoor afgelaste wedstrijden zijn inmiddels al weer opnieuw op het programma gezet op zondag 24 februari 2013.

Echter komend weekend wordt toch het amateurvoetbal weer hervat. Er staan dan inhaalwedstrijden op het programma en als het weer meewerkt, dan spelen Ollandia 1 , 2 en B1 hun inhaalwedstrijden op sportpark Ekkerzicht, terwijl de Ollandia Vrouwen op bezoek gaan bij NLC’03. Zondag staat er opnieuw de gemeentelijke derby Ollandia – Nijnsel op het programma. Na een moeizame competitiestart heeft Nijnsel een sterke serie wedstrijden neergezet en staat inmiddels op een 3de plaats en is koploper in de strijd om de 2de periodetitel. Het vooraf door velen als kampioenskandidaat geziene team, zal er dus alles aan willen doen om de achterstand van 7 punten niet verder te laten oplopen of zelfs in te lopen. Zondag kan Ollandia, dat natuurlijk ook een prima 1ste competitiehelft achter de rug heeft, dus een fel Nijnsel verwachten, maar zal hierop zeker voorbereid zijn en zal er alles aan doen om Nijnsel niet dichterbij te laten komen en daarmee met een goed gevoel als “ Herbstmeister”, zoals ze dat in Duitsland zeggen, de winterstop in te gaan. Ollandia 2 ontvangt zondagmorgen WEC en kan bij winst deze tegenstander passeren op de standenlijst passeren en aansluiten in de middenmoot
Op zaterdag staat er bij de jeugd ook nog een belangrijke wedstrijd op het programma, want dan speelt koploper Ollandia tegen directe achtervolger RKPVV uit Helmond. Dat dit een zeer sterke tegenstander is blijkt wel uit het feit dat ze met een 1 wedstrijd minder op 3 punten achterstand staan met een doelsaldo 63 voor en 7 tegen, tegenover 48 voor en 5 tegen van Ollandia. Het zijn natuurlijk wel de mooiste wedstrijden waarbij er door beide teams gestreden zal moeten worden voor de winst en bij winst is een kampioenschap voor Ollandia B1 een feit. Op zaterdag en zondag dus weer de kans om uw favorieten te steunen in de spannende en hopelijk ook mooie wedstrijden.

Programma zondag 16/12:
Ollandia 1-Nijnsel 1 14.30 uur, Ollandia 2-WEC 2 11.00 uur, NLC’04 Vr1-Ollandia Vr1 12.00 uur.

Programma zaterdag 15/12:
Ollandia B1-RKPVV B1 14.30 uur.


Bij Ollandia rikken voor vleespakketten.
Op donderdag 20/12 vanaf 20.30 uur is het in de kantine op sportpark Ekkerzicht weer rikken, waarbij weer mooie vleespakketten zijn te winnen. Verder staan er ook in 2013 nog rikavonden op het programma op donderdag 10/1, 31/1 en 28/3.