MHC dames 1 wint belangrijke pot

Afgelopen zondag stond er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma: de thuiswedstrijd tegen Concordia, dat met 28 punten de koploper van de competitie is. Rooi dames 1 staat met 22 punten op de 2e plek. Om het verschil van 6 punten voor de winterstop te verkleinen naar 3 hadden de dames dus maar een doel: winnen!

Dat de dames al vanaf het inspelen op scherp stonden was duidelijk. Rooi begon de wedstrijd goed. De eerste 10 minuten werd Concordia flink onder druk gezet. Hierdoor ontstonden een aantal kansen, helaas wist de bal het doel nog niet te vinden. Concordia kwam hierna meer in hun spel, waardoor Rooi wat afzwakte maar toch solide bleef spelen. De ruststand leek 0-0 te worden, totdat Rooi een strafcorner mee kreeg die benut werd door Hilde Sijbers: de bal werd met een harde slag in de rechterhoek geplaatst. In de 2e helft was een feller Concordia te zien wat zeker niet van plan was om met 0 punten naar huis te gaan. De laatste 10 minuten had Concordia, onder andere door strafcorners, nog enkele keren de kans op een gelijkmaker. Na zeer veel spannende momenten klonk dan toch eindelijk het eindsignaal: 1-0, de 3 punten waren binnen! Bedankt voor alle support!