Afbeelding

Zeven jubilarissen Ontspanning gehuldigd

Roois nieuws
Op vrijdagavond zijn bij Ontspanning maar liefst 7 jubilarissen gehuldigd die 12,5 jaar lid waren van Ontspanning. Na een bedankwoordje van de erevoorzitter Jan Lathouwers werd aan de jubilarissen een plaquette en ’n bosje bloemen overhandigd. De 7 jubilarissen waren: Antoon Vervoort, Annette Boonstoppel, Jos van der Veer, Wil en Marina Kivits, Françoise Vervest en Willem Vissers.

Na de huldiging is de 9e en laatste wedstrijd geschoten voor de ZONA trofee. Winnaar is de schutter die na 9 wedstrijden het grootste aantal ZONA’s heeft geschoten. Een ZONA is een score van 9. Dag winnaar was William Huyberts met 16 ZONA’s. De winnaar van de trofee is Wil Kivits met 76 ZONA’s. Verdere uitslag van de hoogste 10 schutters: William Huyberts 72, Jan van Bergen 60, Mart Verhoeven 56, Annette Boonstoppel 55, Frans van de Braak 52, John van Mulukom 49, Jan van Erp 41 en Beppie van Bergen 40. Ook de jeugdschutters van 16 jaar en ouder mogen buiten mededinging meeschieten met de volwassenen. Sjef van den Berg was ondanks zijn vermoeidheid in topvorm en verbeterde het clubrecord met een score van maar liefst 248 (maximaal 250 mogelijk). Hij was de hele dag in Hilversum geweest om opnames te maken voor het TV programma de BZT show. De scores van de cadetten voor deze 25 meter 1 pijl wedstrijd waren: Piet van den Berg 224, Martijn de Kok 204, Daan Martens 167 en Lotte Steijaert 178.
Dinsdagmiddag is bij de veteranen afdeling van Ontspanning een onderlinge wedstrijd geschoten. Deze wedstrijd gaat over 25 pijlen op een 60 cm blazoen op 18 meter. Dag winnaar was Antoon Vervoort met 215 punten. Verdere uitslag: Ron Spijker 216, Leo van Breugel 203, Jan Gordijn 200, Albert van Ofwegen 187, Piet van Kemenade 164 en Ad Hastenberg 145.
Op zaterdag en zondag heeft Sjef van den Berg in Weert geschoten in het Kings of Archery toernooi. Er worden 3 series van 30 pijlen geschoten voor de kwalificatie van de finales. Sjef wist als enige recurve schutter een perfecte score van 900 punten neer te zetten. Hij ging dus als eerste geplaatst naar de finales. In de finales wordt steeds met drie pijlen geschoten om de hoogste score. Alleen de schutters met de hoogste score gaan door naar de volgende ronde. Sjef bleef zijn hoge niveau vasthouden en wist iedere ronde minimaal 29 te schieten. In de finale schoot hij nog een rondje 30 en versloeg zo zijn laatste tegenstander, de Duitser Carlo Schmitz.
Dinsdagmiddag is er bij de Rozelaer een reguliere wedstrijd. Op dinsdag en donderdagavond is het vrij trainen (als er geen wedstrijden zijn) en op woensdagavond traint de jeugd.