Sint-Oedenrode: Martinuskapel opnieuw slachtoffer van vandalisme.

Roois nieuws
Dieven duperen Rooise verenigingen
Martinuskapel opnieuw slachtoffer van vandalisme

Het Martinuskapelletje aan het Everse Akkerpad is weer door mensen met minder goede bedoelingen bezocht. Zaterdagochtend ontdekte beheerder Theo Gevers dat de koperen dakgoten van het kapelletje door dieven waren meegenomen. Na de vernielingen met een vuurwerkbom nu bijna twee jaar geleden wordt carnavalsvereniging 'De Deurdouwers', die het kapelletje bouwde, opnieuw geconfronteerd met vandalisme.

“We hebben dit kapelletje gebouwd om geld weg te geven, het is niet de bedoeling dat iedereen het zomaar komt halen”, vertelde een geëmotioneerde Theo Gevers tegen onze verslaggever. “De prijs die het gestolen koper opbrengt is niet meer dan vijfentwintig euro, maar wij zitten weer met een schadepost die richting zeshonderd euro gaat”, zo vervolgt Gevers. Van deze diefstal zijn de Rooise verenigingen, die van de Deurdouwers ieder jaar een gift krijgen, het meest de dupe. Al het geld dat nodig is voor de reparatie van het kapelletje kunnen de Deurdouwers niet uitdelen.

Heeft u iets gezien?
Ondanks dat het kapelletje aan het Everse Akkerpad wat achteraf ligt is het misschien toch mogelijk dat er mensen zijn die de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Dat kunnen zij dan bij de politie melden via het telefoonnummer 0900-8844. Wie liever anoniem wil blijven kan met 'meld misdaad anoniem' bellen via het nummer 0800-7000.