Nieuwe workshops van beeldhouwer Jos Willems

Roois nieuws
Inspireren en motiveren. Dat is de belangrijkste taak van de ervaren en bezielde kunstenaars/docenten die werkzaam zijn bij MiK Pieter Brueghel. Beeldhouwer Jos Willems is een van hen. “Mijn inspiratie begon ooit bij een enorme verwondering over de schepping. Vervolgens heb ik zelf geleerd om te ‘scheppen’ en nu neem ik mijn cursisten mee op ontdekkingstocht.”

Jos Willems start in november met twee nieuwe, korte cursussen bij MiK Pieter Brueghel in Veghel.

Van wasmodel naar bronsgietsel
Na het vervaardigen van een figuratief beeld in was, wordt dit afgevormd in een gietmassa van gips en gravel. Na het bakken wordt de was uit het werk gestookt, zodat er ruimte ontstaat voor het gesmolten brons.
Aanvang: dinsdag 6 november – 8 bijeenkomsten van 19.30-22.30 uur – beginners en gevorderden

Het betonnen tuinbeeld
Een persoonlijk, zelfgemaakt beeld tussen het groen geeft een unieke sfeer aan een tuin. Na het boetseren van een beeld in klei wordt er een mal in gips van gemaakt, waarmee in cement het beeld wordt afgegoten. Een echte blikvanger!
Aanvang: woensdag 7 november – 6 bijeenkomsten van 9.00-12.00 uur – beginners en gevorderden

Jos Willems verzorgt bij MiK Pieter Brueghel ook een jaarcursus beeldhouwen en boetseren. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend. Het is mogelijk om een aantal proeflessen te volgen. Neem hiervoor contact op met MiK Pieter Brueghel via 0413-365675 of www.pieterbrueghel.nl