Afbeelding

33e Klompentoernooi groot succes

Roois nieuws
Ook dit jaar heeft Dai Ippo weer haar toernooi georganiseerd. Afgelopen weekeinde stonden ruim 550 judoka’s zowel op zaterdag als zondag te trappelen om hun kunsten te vertonen. Dit gebeurde dit jaar nog in Schijndel maar volgend jaar zijn we weer terug in ons vertrouwde Rooi. Waar we dan gebruik maken van de nieuwe sporthal ‘de Streepen’.

Er waren dan weliswaar wat minder deelnemers in vergelijking met vorig jaar, maar het niveau was er niet minder om. Het toernooi krijgt meer en meer een internationale uitstraling. Er waren nogal wat Belgen aanwezig als ook een groep uit Zweden en Engeland. De groep uit Zweden had zelfs op maandag nog met Dai Ippo getraind en er ligt een uitnodiging om bij hen een toernooi met trainingsstage te bezoeken.
Met 22 deelnemers wist Dai Ippo toch maar mooi acht prijzen te bemachtigen. Op zaterdag wisten Kaj van Putten en Jim van der Ven een zeer verdiende 3e plaats te behalen. Kaj moest het alleen maar ontgelden tegen de Nederlands Kampioen terwijl Jim ook maar één partij verloor. Martijn van Dalen is nog steeds erg sterk bezig en liet er geen twijfel over bestaan waarvoor hij was gekomen, namelijk winnen. Hij won al zijn partijen met ogenschijnlijk speels gemak en werd verdiend 1e. Jasper van den Oetelaar moet gedacht hebben “dat kan ik ook“ en wist dit met zeer veel overtuiging te bewijzen. In de finale tegen zijn Zweedse tegenstander liet hij eerst een wazari aantekenen om vervolgens dit nog eens te verbeteren met een fantastische ippon. Dus ook Jasper op de hoogste trede van het ereschavot.
Op zondag was het de jeugd tot 12 jaar die zich moest gaan bewijzen. Teun Packbiers begint meer en meer zijn mannetje te staan en wist een mooie 3e plaats te behalen. Zijn voetveeg had hem zondag niet in de steek gelaten en wist met deze techniek mooie scores te maken. Ook voor Fleur Bongers was er een 3e plaats. Het draaide niet echt goed bij Fleur, maar dat ze dan toch nog 3e wist te worden zegt wel wat over haar kwaliteiten. Quint Rovers had het zondag helemaal op zijn heupen. Quint traint met de ouderen mee en moet daar vaak tegen zwaardere tegenstanders. Als je al die zwaargewichten steeds tegen krijgt, lijkt het op zo’n toernooidag alsof je tegenstanders wat lichter zijn. Quint draaide ontzettend goed en werd ongeslagen kampioen.
Dewy Lo-A-Njoe kreeg te maken met een grote groep tegenstanders. Zondag werd ze dus getest op waar ze nu staat. Ze begon tegen een Engelse judoka die voor haar helemaal nieuw was. Dewy voelde haar tegenstander perfect aan en won met speels gemak. Pas in de finale stond ze tegenover een geduchte tegenstander. Het ging er hard aan toe, maar het initiatief lag bij Dewy. Helaas kwam Dewy niet tot een score en moest de scheidsrechter de beslissing geven. Voor de toeschouwers was het al duidelijk maar het was toch even afwachten of de scheidsrechter het ook allemaal zo gezien had. En ja hoor, ook Dewy wist de 1e plaats te behalen.