Afbeelding

Succesvolle eerste werkdag ‘PerMissie’ Theaterkoor Rooi

Roois nieuws
Onlangs heeft Theaterkoor Rooi de eerste succesvolle werkdag georganiseerd voor de nieuwe productie ‘PerMissie’. Met veel enthousiasme werken koor en leiding aan de voorbereidingen voor hun vierde wervelende theatershow, die voor mei 2013 gepland staat.

‘De nieuwe musical staat in het teken van de vier elementen van het leven: water, vuur, lucht en aarde’, licht dirigent Mario Lamers toe. ‘Soulmuziek, gospelinvloeden en rhythm and blues leveren een snelle muzikale ode aan het leven op’.
Het verhaal speelt zich af in een tot congrescentrum omgebouwd klooster. Diverse geloofsgemeenschappen en andere spiritisten en geleerden zijn bij elkaar om te praten over de voorspelling van de oude Maya’s dat op 21-12-2012 de wereld zou vergaan. Wanneer oude bekenden elkaar op het congres tegenkomen, halen zij zoete herinneringen op uit lang vervlogen tijden. Dan blijkt dat zij nog steeds worstelen met dilemma’s, geheimen en beloftes. Langzaam wordt duidelijk wat er zich enkele decennia terug heeft afgespeeld en waarom sommige contacten destijds zo abrupt zijn verbroken.

‘Met deze snelle, inspirerende show met veel muziek en dans brengt Theaterkoor Rooi een spektakel dat je vrolijk maakt en dat je raakt’ aldus Mario Lamers. Met zorgvuldig gekozen liedjes, muziek, choreografie en een duidelijke verhaallijn vertelt Theaterkoor Rooi een boodschap over liefde en geluk, passie en gedrevenheid, zorgzaamheid en dienstbaarheid, realiteit en illusie, geloof en ongeloof en over toewijding en samenwerking. ‘Dit alles met veel humor en respect’.
De uitvoeringen van 'PerMissie' staan gepland in de week van 22-26 mei 2013. Ondersteund door een orkest van zo’n vijftig (semi-)professionele muzikanten voert het Theaterkoor Rooi ‘PerMissie’ op in een gelegenheidstheater in Sint-Oedenrode.
Meer informatie over Theaterkoor Rooi is te vinden op de website www.theaterkoorrooi.nl  of op Facebook.

Stichting Theaterkoor Rooi
Theaterkoor Rooi uit Sint-Oedenrode is opgericht in 2006, als logisch vervolg op de succesvolle Rooise Passiespel-productie van april 2006. Het theaterkoor is een projectkoor en heeft als doel het publiek steeds weer te verrassen met prachtige zang, oogstrelende shows en sprankelende optredens. De groep bestaat uit ongeveer 60 zangers en zangeressen, afkomstig uit Sint-Oedenrode en omgeving. De artistieke leiding is in de ervaren handen van Mario Lamers (dirigent) en Maureen Mitzer (koorregisseur). Het eerste project - 'Feest' - zag in november 2007 het levenslicht en was meteen een daverend succes.
‘PerMissie’ wordt in 2013 de vierde theatershow van het Theaterkoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------