Groene voetstappen voor kinderen van de Odaschool

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
De Odaschool heeft op donderdag 13 september haar jaarlijkse sponsorloop gehouden. Voor het goede doel, want dat is altijd de gedachte achter dit evenement. Wethouder René Dekkers opende de sponsorloop door een groen ‘lint’ van klimop door te knippen. Dit was tevens het startsein voor de kinderen om te gaan lopen. Dhr. Dekkers liep een ronde mee om te kinderen aan te moedigen.

Er werd dit jaar voor 2 doelen gelopen. Als eerste voor Stichting ‘My book Buddy’ welke schoolbibliotheken opzet in ontwikkelingslanden. Door deze actie is aandacht geschonken aan het feit dat veel kinderen in de wereld geen beschikking hebben over boeken, zoals wij dat hier gewend zijn.
Het andere doel van de sponsorloop is het bevorderen van de verkeersveiligheid rondom de school. Een speciale werkgroep gaat onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te verbeteren. Kinderen van de Odaschool hebben hierover aan de start van het schooljaar al nagedacht. Bijvoorbeeld het invoeren van een tolweg rondom school en betere oversteekplaatsen. Vaak werd ook genoemd dat er meer naar school gefietst of gelopen moet worden, waardoor er minder auto’s rond de school zijn. Dat is dan ook weer beter voor het milieu, groener zeg maar.
Vandaar ook dat alles groen was tijdens de sponsorloop; ranja, appels, stempelkaarten noem maar op. Zelfs de kinderen, ouders en leerkrachten hadden voor de gelegenheid groene kleding aangetrokken om het groene thema uit te dragen. De kinderen verzamelden dit jaar dan ook ‘groene voetstappen’ in plaats van stempels. 4 paar ‘groene voetstappen’ afgetekend was 1 kilometer. Vele kilometers zijn er gelopen of zelfs gerend door de allerkleinsten van groep 1 tot en met de oudere kinderen van groep 8.
Aan de inwendige mens was ook gedacht. Wie honger had of dorst, kon in de bar terecht voor soep, broodje knakworst of iets lekkers te drinken. Albert Heijn Sint-Oedenrode heeft een groot deel van deze producten aangeboden, zodat de opbrengst van de bar naar het goede doel gaat.
Het bedrag dat door de kinderen is opgehaald, wordt op 3 oktober tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek bekend gemaakt door een vertegenwoordiger van de stichting ‘My Book Buddy’. De opbrengst van vandaag was in elk geval een geslaagde en bovenal zeer gezellige middag voor jong en oud.