Frisdenkers hebben geen bouwstop kleine kernen aanbevolen

Roois nieuws Politiek Meierijstad
De laatste commissie- en raadsvergadering voor de vakantieperiode is afgerond. Traditiegetrouw wordt voordat ieders zijns weegs gaat nog een borrel gedronken en elkaar een prettige vakantie toegewenst. De politiek ligt even stil. De problemen worden door sommigen even aan de kant geschoven, door anderen in gedachten meegenomen op vakantie.

Het is een hectisch eerste half jaar geweest voor veel commissie- en raadsleden in Sint-Oedenrode.
De bezuinigingen zijn bij menig gemeente als een niet te omschrijven klap aangekomen. Veel gemeenten, waaronder ook Sint-Oedenrode, zijn genoodzaakt forse bezuinigingen door te voeren.
Voor een gedeelte is dat al gebeurd.

De burgers beginnen het ook te merken, gaten vallen letterlijk en figuurlijk in de weg, hondentoiletten worden opgeruimd, bloemenperken moeten wijken voor goedkope grasvelden en discussies worden gevoerd over het eventueel sluiten van de bibliotheek en het zwembad. Heilige huisjes zijn er ook in Rooi niet meer te vinden. Frisdenkers worden aan het werk gezet en de instellingen en verenigingen worden geconfronteerd met het wegvallen van subsidies. Kortom, er staat de Rooise gemeenschap een grote verandering te wachten.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week