Afbeelding

Fantastisch zomer orgelconcert op Smitsorgel van Martinuskerk

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
 Zaterdagmiddag 21 juli om half vier besprak organist Piet Groendijk zijn concert programma op het altaar van de Martinuskerk.
Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij J. Keyzer, waar hij in 1975 het eindexamen behaalde.

Vanaf 1976 tot 2011 werkte hij als docent muziektheoretische vakken aan dit conservatorium. Sedert 2006 bespeelt hij het Vollebregtorgel (1854) van de Sint-Genovevakerk te Breugel. Op het programma stonden werken van Johann Seb. Bach, “Triosonate nr. 5 in C “, “Allein Gott in der Hoh’sei Ehr” vanJan Pzn. Sweelinck, de “koekoek en de nachtegaal” (HWV 295) van Handel. Daarna kwam “Quatuor” van Alexandre Boely en ten slotte een werk “Andante & Allegro” van de op jonge leeftijd gestorven componist Francis Edward Bache (1833-1858) 25 jaar, wegens tuberculose.

Ondanks zijn kleine muzikale erfenis is zijn muziek gevarieerd, inventief en uitstekend van kwaliteit. Al met al waren de orgelklanken van het Smitsorgel, bespeeld door Piet Groenendijk, optimistisch en bijna vrolijk van aard en dat stemde tot een aangename atmosfeer op deze zonnige zaterdagnamiddag, zou de zomer toch beginnen?
De organisatie van dit concert was in handen van de “Vriendenkring Smitsorgel” Het volgende concert is op 28 juli om half vier in de Martinuskerk