Verkeersexamen 2012 afgerond

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Woensdag 16 mei jl. hebben 214 leerlingen van de 8 basisscholen van Sint-Oedenrode het praktisch verkeersexamen afgelegd. Zij moesten hiervoor een route van ruim 8 km. fietsen en daarbij laten zien dat zij op de juiste manier aan het verkeer deelnamen.
 
Daarvoor stonden 19 controleposten in de route opgesteld om het gedrag van de jeugdige weggebruikers te aanschouwen.
Op basis van die observaties is gebleken dat 212 kinderen de route met een correct verkeersgedrag hebben afgelegd waardoor zij zijn geslaagd voor het praktisch examen. De werkgroep is zeer tevreden met dit mooie resultaat. Door alert te zijn op de voorbereidende activiteiten, door de medewerking van de leerkrachten van de betreffende groepen en dankzij de hulp van een grote groep ouders kan de werkgroep terugkijken op een goed verloop van zowel het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen, dat geheel volgens de richtlijnen van Veilig Verkeer Nederland werd afgenomen.
Gisteren werd in het gemeentehuis aan een afvaardiging van elke basisschool voor de deelnemende jongens en meisjes de diploma’s uitgereikt. Deze bijeenkomst krijgt jaarlijks een klein feestelijk tintje door het aansnijden van een taart en doordat de kinderen plaats mogen nemen in de raadszaal. Maar jaarlijks krijgen de kinderen bij deze gelegenheid ook de boodschap mee om het juiste verkeersgedrag steeds te laten zien op weg naar o.a. hun toekomstige school van het voortgezet onderwijs. Zo hoopt de werkgroep dat het deelnemen aan het verkeersexamen niet een momentopname is, maar dat daardoor de aandacht voor de veiligheid in het verkeer gewaarborgd blijft.