Eetpunt Boskant van start

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Komt U ook proeven op 10 mei? Eind april stopt Salus met de warme maaltijdverstrekking aan de inwoners van Sint-Oedenrode. De gebruikers hebben voorlichting gehad over de mogelijkheden na 29 april. Veel senioren geven aan het contact met de vrijwilliger te gaan missen.

Uit ervaring weten we dat voor senioren de warme maaltijd een belangrijk moment van de dag is en samen eten de eetlust bevordert. Het wegvallen van de maaltijden is aanleiding voor K.B.O. Boskant- Attent- Salus, de bezorgvrijwilligers van Salus en Odendael om met elkaar te bekijken of het mogelijk is een eetpunt in Boskant te realiseren. Het eetpunt wordt geen vervanging van de dagelijkse warme maaltijdvoorziening, maar kan wellicht er wel voor zorgen dat de mensen elkaar blijven ontmoeten onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Voetbalvereniging Boskant heeft meteen positief gereageerd door haar kantine open te stellen voor de inrichting van een eetpunt. De vrijwilligers van Salus willen graag meewerken aan dit initiatief en ook de mensen die begeleid worden door Attent kunnen een rol vervullen in het toekomstige eetpunt. Op 10 mei is er een aftrap waarbij alle inwoners van Boskant boven de 50 jaar uitgenodigd worden aan te schuiven bij een kosteloos diner in de kantine V.V. Boskant.

Op die middag worden de wensen van senioren en ideeën voor mogelijkheden van een eetpunt met elkaar gedeeld. Na deze datum zal bekend worden hoe vaak het eetpunt open is en hoe de Boskanters dit initiatief tot een succes gaan maken. Wij nodigen u van harte uit op 10 mei om 12.00 uur aanwezig te zijn. Wethouder Mevr Jeanne Hendriks en Marinus v. d. Berk de oudste inwoner van Boskant ( 105 ) zorgen om 12.30 uur voor het startsein. Ook voor de 90-jarigen is er een attentie.
Opgave kan tot 1 mei a.s. bij Jan Hellings Attent en bij Toon Hageman voorzitter K.B.O. Boskant.