Programma Koninginnedag

Roois nieuws Oranjenieuws / Sint-Oedenrode
Zondag 29 april

13.00 uur
Opening nostalgische kermis Op de Markt staan een aantal nostalgische kermisattracties met nostalgische prijzen.
Muziek op het Kerkplein op het grote podium
16.00 uur
Een spetterend optreden van het duo Flash

18.00 uur
Optreden van Ladies Barbershop Quartet

20.00 uur
A-Meezing Rooi met medewerking van de Sansaverias

maandag 30 april KONINGINNEDAG

10.00 uur
OFFICIELE OPENING KONINGINNEDAG OP DE MARKT VAN SINT-OEDENRODE
Dit jaar zal Burgemeester Maas Koninginnedag wederom officieel openen. De Ollandse dorpskapel zal dit geheel muzikaal opluisteren. Bij de opening hoort natuurlijk het zingen van "het Wilhelmus". Aan alle aanwezigen willen wij bij deze alvast de oproep doen uit volle borst mee te zingen.

10.00 uur
ORANJE-OPTOCHT MET VERSIERDE FIETSEN EN VROLIJK ORANJE GEKLEURDE KINDEREN
Voor ALLE kinderen van de basisscholen, zowel uit Sint-Oedenrode als Olland, Boskant en Nijnsel, wordt een oranjeoptocht georganiseerd met versierde fietsen en VROLIJK, ORANJE uitgedoste kinderen. De oranje-optocht start na de officiële opening op de markt en heeft als eindpunt wederom de markt en loopt door het centrum van Sint-Oedenrode. Deelname is geheel gratis. Alle deelnemers worden beoordeeld door een jury en voor diegenen die het leukst zijn uitgedost met de leukste fiets, is er een leuke prijs beschikbaar. Prijsuitreiking dit jaar op het grote podium op het Kerkplein.

11.00 uur
Opening nostalgische kermis. Op de Markt staan een aantal nostalgische kermisattracties. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd

10.00-13.00 uur
START WANDEL- EN FIETSTOCHT
Na de officiële opening is het mogelijk deel te nemen aan een wandeltocht of fietstocht. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur vanaf de Markt in Sint-Oedenrode. Deelname aan zowel de fiets- als wandeltocht is mogelijk door zowel jongeren als volwassenen. Deelname is gratis.

11.00-12.00 uur
ORANJECONCERT
Oranjeconcert voor de senioren van Sint-Oedenrode met medewerking van de Ollandse Dorpskapel in Odendael, in zaal De ontmoeting.

10.30 uur
DIVERSE KINDERATTRACTIES IN HET CENTRUM
Op de Markt is er een draaimolen en een zweefmolen. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd

11.00-12.00 uur
ONTVANGST GEDECOREERDEN
Alle inwoners van Sint-Oedenrode, die in de loop der jaren een Koninklijke of Gemeentelijke onderscheiding ontvingen, worden door het gemeentebestuur in Kasteel Henkenshage ontvangen.

Van 10.30-11.30 uur
OPBOUWEN VAN DE KINDERSPEELGOEDMARKT
Iedereen die een staanplaatsnummer heeft voor de kinderspeelgoedmarkt, kan vanaf 10.30 op het Kerkplein terecht. Indien er niet genoeg kramen beschikbaar zijn, kan men op de grond plaatsnemen. Er mogen geen commerciële activiteiten plaatsvinden!!!

11.30-16.00 uur
KINDERSPEELGOEDMARKT
Kinderen uit Sint-Oedenrode verkopen op de traditionele kinderspeelgoedmarkt hun spulletjes. Deze markt vindt plaats op het Kerkplein in het centrum.

12.00 -12.30 uur
OPTREDEN SHOWKORPS BRABANTBAND
Showkorps Brabantband verzorgt een muzikale rondwandeling nabij het Kerkplein.
13.00 -19.30 uur

OPTREDEN DISCOTHEEK OP HET PODIUM OP HET KERKPLEIN

LIVE op het kerkplein
Rocking Daddy
Van 14.00 tot 14.30 uur
van 15.00 tot 15.30 uur
van 16.00 tot 16.30 uur

KAART-EN BILJARTMIDDAG IN "DE ONTMOETING", ODENDAEL
Traditioneel is er 's-middags voor de senioren een kaartmiddag, rikken en jokeren en een biljartmiddag. Deze wordt gehouden in "De Ontmoeting", Odendael.
13.30-14.30 uur

DANSEN OP DE MARKT
Optreden kinderdansgroep onder leiding van Neeltje van Kasteren
ORANJETOERNOOI CLOECK EN MOEDIGH
Jeu de boulesvereniging Cloeck en Moedigh houdt haar traditionele Oranjetoernooi, een toernooi voor jong en oud bij het clubgebouw aan de Mater Lemmensstraat 29. Iedereen die een partijtje wil meespelen - zowel jong als oud - is van harte welkom. U wordt verwelkomd met een oranjedrankje en jus d'orange. Deelname is gratis.
19.30 uur

KIENAVOND IN "DE ONTMOETING", ODENDAEL
Voor de senioren van Sint-Oedenrode wordt er een kienavond georganiseerd. Deze wordt gehouden in "De Ontmoeting", Odendael. Deelname is niet gratis. Kosten € 6,00 voor een hele kienkaart (6-kaartjes op 1 kaart).

DEELNAME AAN ACTIVITEITEN GESCHIEDT GEHEEL VOOR EIGEN REKENING EN RISICO.
VERZOEK AAN ALLE INWONERS VAN SINT-OEDENRODE
De Oranje Vereniging van Sint-Oedenrode heeft het verzoek aan alle inwoners van Sint-Oedenrode om tijdens Koninginnedag de vlag met oranje wimpel uit te hangen. Dit geeft toch weer meer cachet en uitstraling aan de feestelijkheden tijdens Koninginnedag. www.oranjeverenigingsint-oedenrode.nl