Sint-Oedenrode heeft een Seniorenraad

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Na een intensieve voorbereidingstijd heeft de werkgroep in goed overleg met diverse organisaties het groene licht gekregen om ook in Sint-Oedenrode te starten met een Seniorenraad.

Inmiddels zijn de vrijwilligersorganisaties en professionele instellingen van Sint-Oedenrode per brief geïnformeerd over deze positieve ontwikkeling. In het oprichtingsplan wordt de seniorenraad omschreven als: een groep van vrijwilligers die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente, organisaties en andere dienstverlenende instellingen. Naast het coördineren en initiëren van verschillende activiteiten kan zij ook fungeren als een denktank in het belang van het welzijn van alle senioren (55 plussers)

Uitdrukkelijk willen de initiatiefnemers daarbij aantekenen dat het geen bestuursorgaan is en zeker geen overkoepelende organisatie. In goed overleg met bestaande organisatie en instellingen zal zij nieuwe initiatieven ontwikkelen in het belang van de senioren. De Seniorenraad telt momenteel tien leden Naaste vier onafhankelijke leden: de dames Marianne Bekkers, Annemiek Lavrijssen en de Heren Bert Heijen enTjeu Verhappen zijn zes leden door organisaties voorgedragen. Door de KBO’s Toon Hageman, Marcel Janse en Theo Schevers, door Wovesto Frans Jongbloets, door Salus Wim van Kreij en door Odendael Cees van Rossum.

Tijdens de oprichtingsvergadering is Wim van Kreij gekozen tot voorzitter, Bert Heijen secretaris en Tjeu Verhappen zal de functie van penningmeester gaan vervullen. De voorlopige Seniorenraad zal naast statuten verder een beleids- en actieplan gaan opstellen. Bij de samenstelling van het beleidsplan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de senioren en de betrokken organisaties en instellingen. Om die reden stelt de seniorenraad het zeer op prijs om reacties uit de samenleving te vernemen die, zo mogelijk, in de plannen kunnen worden meegenomen. De suggesties en wensen kunnen worden doorgegeven aan bovengenoemde leden van de Seniorenraad Het telefoonnummer van de secretaris Bert Heijen is 0413-474508 en zijn e-mailadres bert.heijen@kpnmail.nl.  Degenen, die op een of andere manier bereid zijn om als vrijwilliger het werk van de Seniorenraad te ondersteunen kunnen zich melden.