Smullen van Nijnselse optredens tijdens Bonte Avonden in de Beckart

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Nu de Prinsenzittingen weer achter de rug zijn, staan traditiegetrouw de Bonte Avonden van Nijnsel en Olland weer voor de deur. Op 10 en 11 februari opent Zalencentrum de Beckart haar deuren om het publiek een interessant en amusant avondje voor te schotelen. Al bijna dertig jaar krijgt de organisatie het voor elkaar om een mooi programma in elkaar te draaien. Dat is ook deze keer gelukt. De lijst van artiesten belooft dan ook veel goeds.

Het idee van de Bonte Avond was destijds ontstaan omdat de dorpsbewoners van Nijnsel graag een show voor zichzelf wilden. Met uitsluitend optredens van Nijnselse groepen. Dat is ook ditmaal weer het geval. De gehele line-up is van Nijnselse makelij en dat maakt de Bonte Avonden extra bijzonder. Natuurlijk zijn ook mensen die van buiten het kerkdorp komen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op één van de twee avonden.

Tijdens de voorronde van de Bonte Avonden werd al duidelijk dat het ook deze keer weer smullen wordt. Vorig jaar zat de avond goed in elkaar. Het werd een mooie mix van zang, dans en klets. Nu komt dat weer tot uiting. Tijdens en na de voorrondes kan er nog wat geschrapt of aangepast worden. Regisseur Peter Botti is daarbij een belangrijke spil. Hij heeft verstand van dergelijke optredens, leeft op goede voet met de deelnemers en geeft ze advies. Ze nemen dat allemaal van hem aan en dat komt de show uiteindelijk ten goede. Behalve de teksten wordt er ook gelet op de aankleding. De totale presentatie moet overkomen om het publiek te kunnen boeien. De organisatie durft met zekerheid te zeggen dat het wederom gelukt is.
Op het gebied van dans zullen zoals altijd de danseresjes van de Kneuterdurskes weer voorbij komen. Evenals de Nijnselse meiden van Infinity, die vast wel weer een originele dans zullen laten zien. De showgardes van de Heikneuters en d’n Egelantier hebben de laatste weken al hard getraind voor het dansmariekesfestijn in De Vriendschap. Tijdens de Bonte Avonden zullen ze alvast een voorproefje laten zien. Muzikaal gezien is het wel duidelijk dat Harmonie Nijnsel van zich zal laten horen. Maar ook de blaasmuziek van Tiona zal niet ontbreken. Ze hebben al mogen proeven tijdens de Prinsenzittingen, maar de show in Nijnsel wilde ze absoluut niet missen.

Op het gebied van klets is er eigenlijk maar één tonpraoter aanwezig. Het is dan wel meteen een sterke in de persoon va Gert-Jan van de Wijdeven, maar verder zijn het alleen maar samenspraken. Vorig jaar stond Frans Willems nog in de ton, maar hij schijnt andere verplichtingen te hebben… Samenspraken zijn er wel een aantal. Marga en Nicole komen weer langs. Tot plezier van veel mensen, want de tranen van afgelopen jaar zijn nog niet opgedroogd. De twee kleine mannen van Marga en Nicole, Stefan van Acht en Daan Voets, durven het ook weer aan om een buut te brengen. De twee jongelingen gaan vissen en dat brengt mooie avonturen met zich mee. Als debutanten kruipen Erik van de Ven en Jeroen Kossen de bühne op. De twee Nijnselnaren zijn eigenaar van een kruidenierszaak in Nijnsel. Knap dat ze het aandurven en wellicht een aanzet om de komende jaren van de partij te zijn. Zoals Ard en Patrick. Zij geven ieder jaar weer het voorbeeld en ook nu weer hebben ze goede grappen op papier gezet.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien. Er komt een optreden van Rooise Zooi, de korfbalclub met maar liefst 21(!) dames, de altijd sterke drie buuven, buurtvereniging Weideven en de harmonie met een sketch van hoge kwaliteit. Dat wordt weer smullen. Er zijn nog kaarten te koop. Voor maar tien euro ben je erbij. Kaartverkoop bij bakkerij van den Eertwegh of bel Piet van Erp: 0413-472654