Lezing Heem-natuurgroep: vogels groot en klein

Roois nieuws Natuur en Milieu
De heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode heeft op maandag 13 februari de natuurfotograaf Jan-Kees Schwiebe uit Schijndel uitgenodigd om voor de belangstellenden een lezing te verzorgen over de vele verschillende vogels in Nederland en buitenland.

De grootste hobby van Jankees is het observeren en fotograferen van vogels in hun natuurlijke omgeving zonder deze te verstoren. Vogelfotografie is mooi maar verslavend en het wordt steeds lastiger om goede foto’s te maken, de meeste vogels zijn al gefotografeerd. Om nieuwe soorten te fotograferen heeft hij diverse buitenlandse reizen gemaakt, bv. naar Duitsland, Polen, Zweden, Alaska en Lesbos.

Alle vogels zijn gefotografeerd in de vrije natuur en zijn wild, dus geen dierentuin of volière foto’s. Ook zal hij vertellen over het fotograferen van vogels in de vrije natuur en welke apparatuur hij hiervoor gebruikt. De power-point presentatie begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het ontmoetingscentrum van kringloop “d'n Einder”, gelegen aan de Sluitappel 17a in de wijk Eerschot te Sint-Oedenrode.
Interesse in deze bijzondere vogellezing komt dan kijken en luisteren, iedereen is van harte welkom bij deze activiteit van de Heem-natuurgroep.
Niet leden van de heemkunde “De Oude Vrijheid” betalen slechts € 2,00 entree, als bijdrage in de onkosten.