Rooise Prinsenzittingen uit de steigers

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Het is zover! Alle artiesten hebben hun act af en staan te trappelen om het podium op te kunnen. Uiteraard wachten de 5 kletsers nog op actuele zaken dus mocht u nog vernoemd willen worden dan dient u er nu werk van te maken.

Zoals vorige week al werd aangegeven maakt Ad van Acht zijn debuut op de Prinsenzittingen. Als Rooise Frits zal hij u meenemen door ons mooie Rooi. En voor de Ollanders onder ons, en ook de bezoekers van de Prinsenzittingen de afgelopen jaren, is Teun Leenderts een bekendheid die je zeker niet mag missen. Teun komt in de ton als Tinuske de Klusjeman en hij zal het zeker niet schuwen om bekende Ollanders eens de maat te gaan meten. Het gerucht gaat dat er al busreizen vanuit Olland geregeld worden om Teun te ondersteunen.

Dennis van der Steen zal zich dit jaar als Bertus Bukkem toe gaan leggen op het vangen van een grote vis. Hij verruilde zijn bakkerse lekkernijen voor dooie vis. Dat dit gepaard zal gaan met de nodige problemen daar kunnen wij met ons allen wel iets bij voorstellen. Rien van Genuchten komt als burgemeester van Lager Wal op het podium. Rien kennen we als kletser met een geheel eigen stijl, eigen humor en een buut met een verhaal. Zijn tekst is vaak gort droog waarbij het voor het publiek niet meevalt de ogen droog te houden. Tranen met tuiten van het lachen ruim boven NAP.

En dan als vijfde kletser Piet Klaasen. Net als Rien ook alweer een oude rot in het vak en alweer voor het tiende jaar deelnemer aan de Prinsenzittingen. Bij wie staat zijn hilarische tweespraak met Sander Van Vessem niet op het netvlies geschreven. Piet zal ook dit keer als twitterende Bietje un Pietje politiek Rooi op de hak gaan nemen in zijn onvervalst Helliemonds dialect. Ongetwijfeld zullen de politiek heikele punten van het afgelopen jaar aan de orde komen en het is bekend dat het college van burgemeester en wethouders er alles aan doen om in deze buut vernoemd te worden. En dat is gelukt zo is door Piet medegedeeld.
Zonder kletsers geen prinsenzittingen maar ook zonder het andere amusement geen prinsenzittingen. Hierover komende weken meer.

Tel bij het bovenstaande kletsgeweld nog even het volgende op: Onvoorstelbare knappe dansoptredens van Sunrise en Infinity, het optreden van Samba Rooi vorig jaar smaakte naar meer en ook dit jaar zijn ze weer van de partij, Hupke Skrot zal met hun muzikale stemgeluid de zaal weer op de stoelen krijgen, Boskant loopt weer uit (ja het lijkt soms wel op een evacuatie als zij optreden) voor Hedde Efkes die met hun act Hoeve de Vier Vaarsjes de zaak weer op stelten zullen gaan zetten, De Narrekap doet het graag in het donker en daar krijgen ze nu de kans voor en dat ze weten wat publiek vermaken is weten we nog van voorgaande jaren, Marga en Nicole die het publiek een real life soap gunnen en het publiek een inkijk gaan geven in hun priveleven op de camping, of Erik Lathouwers die eigenlijk al lang ontdekt had moeten worden door het grote publiek met zijn giga stemgeluid en het Prinselijk Vermaak dat altijd weer goed is voor het dak eraf bij de Beurs.

En dan last but not least TIONA die alle artiesten begeleid maar dan ook nog als klap op de vuurpijl na afloop van de zittingen zorgt voor een muzikale noot zodat iedereen onder het genot van een borrel de avond nog eens even voorbij zal laten komen.
Niet vreemd, gezien het bovenstaande programma dat de kaartverkoop bijna op het leste loopt. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten voor beide vrijdagen dus wie het eerst komt het eerst maalt.
Het programma is op alle dagen hetzelfde en de kosten zijn laag gehouden te weten 11 euro per persoon. Dit mag echt niet gemist worden. Kaarten verkrijgbaar bij De Beurs en ’t Paperas.