Afbeelding

Gérard Timmers 70 jaar lid van voetbalclub Rhode

Roois nieuws Sport
Met zijn 87 jaar is Gérard Timmers (Siraar voor intimi), samen met drie andere leden, het oudste lid van voetbalclub Rhode. Daarnaast staat hij ook nog eens het langst op de ledenlijst van de vereniging. Afgelopen donderdag werd Gérard op Odendael in het zonnetje gezet door familie, vrienden, het bestuur van Rhode en burgemeester Maas. Het monument voor de club is namelijk maar liefst 70 jaar lid.

“Wat heeft Rooi tegen Heeswijk gedaan?” Het is de eerste vraag van Gérard Timmers aan zijn vriend Wil van Gerwen. Een logische vraag, want hij wil altijd op de hoogte blijven van de prestaties van zijn Rhode. Normaal gesproken belde hij altijd naar Wil om het te vragen, maar door gezondheidsredenen is hij daar niet meer toe in staat.

Toch was Gérard goed bij de pinken afgelopen donderdag. Hij leek even verrast door de volle kamer met mensen die op hem zaten te wachten, maar al gauw maakte hij van zijn rolstoel een spreekstoel. Hij noemde iedereen bij naam, vertelde anekdotes met zo nu en dan een grap er tussendoor en samen met de aanwezigen dook de wandelende encyclopedie de geschiedenis van Rhode in. Als je namelijk iets van Rhode wilt weten, dan kun je het aan hem vragen.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week
Afbeelding
Afbeelding