Afbeelding

Vrije tarieven tandartsen in 2012

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Vanaf 1 januari 2012 stellen de tandartsen zelf hun tarieven vast. Hierdoor betaalt u voor de zorg die u ook daadwerkelijk krijgt. De overheid heeft een lijst met behandelingen (zonder tarieven) opgesteld die wél voor elke tandarts hetzelfde is.
In de media is veel verwarring gezaaid over de mogelijke stijging van tarieven. De tandartsen in Sint-Oedenrode en Schijndel, die gezamenlijk de avond- en weekenddienst verzorgen, herkennen zich niet in het beeld dat door de media wordt opgeroepen. Om de onrust weg te nemen die bij veel mensen is ontstaan, willen wij uitleggen wat de nieuwe tarieven voor u als patiënt gaan betekenen.

Allereerst een geruststelling: het is zeker niet zo dat deze gelegenheid wordt aangegrepen om de tarieven extra te verhogen! Dus er verandert voor u als patiënt niet erg veel. We hebben de oude tariefcodes aangepast en alleen gecorrigeerd met de inflatie en de stijgende kosten (personeel, inkoop materialen, wetgeving en huisvesting).

Een aantal behandelcodes is goedkoper geworden en een aantal duurder. Dit komt doordat de nieuwe lijst veel korter en overzichtelijker is dan de oude. Veel oude behandelcodes moesten worden samengevoegd. Elke tandarts heeft hierin zijn eigen inschatting gemaakt, waardoor verschillen ontstaan. Het is de bedoeling dat dit de leesbaarheid en begrijpelijkheid van uw nota verbetert. De tandheelkundige behandelingen zelf veranderen niet. De verzekeringen hebben inmiddels hun vergoedingen vastgesteld.

Omdat tandartsen verschillende tarieven hebben, zullen er verschillende eigen bijdrages zijn. U kunt op de websites van onze praktijken de nieuwe tarievenlijsten zien. Bij uw bezoek aan de praktijk kunt u natuurlijk meer informatie krijgen over deze veranderingen. Stel uw vragen gerust. Voel u vrij om voorafgaand aan een behandeling een kostenindicatie bij ons te vragen. Wij wensen u alvast een gezond Nieuwjaar! De tandartsen in Sint-Oedenrode en Schijndel