Schrijversdag 12 februari 2012: voor schrijvers van alle niveaus

Roois nieuws Algemeen / Sint-Oedenrode
Op zondag 12 februari 2012 vindt de tweede editie van de Schrijf&Schrap! Schrijversdag plaats en het belooft een mooie dag te worden. Tussen 13.00 uur en 18.30 zijn alle schrijvers uit Brabant en daarbuiten welkom in PodiumBloos in Breda. Elke schrijver wordt een betere schrijver op deze dag. Het bkkc heeft samen met Kunstbalie en Uitgeverij De Geus een mooi programma samengesteld, dat een keur biedt aan workshops, lezingen, voordrachten, interviews en netwerkmogelijkheden.

Vind de weg in het literaire veld
Bestaat een writer’s block? Wat is inspiratie? Kun je leren schrijven? Ben je benieuwd hoe je je werk aanprijst bij een uitgeverij? Wil je weten hoe je via tekstbespreking een beter schrijver kan worden? Hoe schrijf je de perfecte beginzin? Kan je voordracht nog wat jus gebruiken? Wat betekent debuteren anno 2012, behalve de publicatie van je eerste boek? Of zou je graag van succesvol gedebuteerde schrijvers horen hoe zij schrijven en waar hun inspiratie vandaan komt? Als je graag een antwoord wil op deze vragen, kom dan naar de Schrijversdag.

Programma Schrijversdag
De Schrijversdag biedt een divers programma: neem deel aan workshops van uitgeverij De Geus, Het Zuidelijk Toneel en Daan Heerma van Voss, schuif aan bij lezingen van Peter Buwalda, Karin Amatmoekrim, literair agentschap Sebes & Van Gelderen of volg het tafelgesprek tussen jonge schrijvers Joost de Vries, Y.M. Dangre en Mira Feticu. Ook kun je struinen over de Schrijversmarkt waar informatie te vinden is over uitgeven, literair agentschappen en cursussen en scholing op schrijfgebied. Naast een leerzame en interessante dag, wordt het vooral ook gezellig. Live visuals, een literaire dj, de Grote Beginzinquiz en de afsluitende borrel maken deze Schrijversdag compleet. Voor het volledige programma van de Schrijversdag kijk je op bkkc.nl/schrijversdag.

Geen woord van Peter Buwalda missen?
Of zeker weten dat je kans maakt op het boekenpakket in de Grote Beginzin Quiz? Je kunt van te voren een kaart voor deze dag reserveren via bkkc.nl/schrijversdag. Het is ook mogelijk daarbij aan te geven welke workshop of lezing je graag wil bijwonen. Kaarten kosten 10 euro per stuk.

Masterclasses en coachingstraject
Behalve de Schrijversdag bestaat het project Schrijf&Schrap! ook uit een serie masterclasses en een coachingstraject van een schrijftalent. In november hebben in totaal 37 Brabantse schrijvers de Schrijf&Schrap! Masterclasses gevolgd. De zeer diverse invalshoeken van de masters Jaap Robben, Rien Broere, Dennis Gaens, Vrouwkje Tuinman, Henk van Straten en Annelies Verbeke maakten telkens weer inzichtelijk welke talenten gebaat zouden kunnen zijn bij een begeleidingstraject van het bkkc.
Schrijf&Schrap! beleeft dit jaar zijn tweede editie en de eerste heeft zijn vruchten afgeworpen: talent Buddy Tegenbosch was een van de winnaars van de schrijfwedstrijd en daarmee ook van het coachingstraject. Rien Broere begeleidde Tegenbosch. Komende zomer debuteert Buddy met een jongensboek bij Uitgeverij Van Goor. Kijk op www.bkkc.nl/schrijf&schrap voor meer informatie over het project.