Cursus Omgaan met vermoeidheid

Roois nieuws Zorg en Welzijn / Sint-Oedenrode
Op 24 januari 2012 starten de ergotherapeuten van BrabantZorg de cursus ‘Omgaan met vermoeidheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die in hun dagelijkse functioneren worden gehinderd door ernstige vermoeidheid als gevolg van Multiple Sclerose (MS). De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur.

Deelnemers aan de cursus leren efficiënt omgaan met hun energie. Het belang van rust, een juiste lichaamshouding en de juiste aanpassingen komen aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan een gebalanceerde leefstijl. Er wordt gebruik gemaakt van presentaties, discussies en praktijkoefeningen. Deelnemers krijgen ook oefeningen en opdrachten mee naar huis.

De cursus vindt plaats op dinsdagen van 8.45-11.00 uur in het behandel- en kenniscentrum van De Wellen (Driek van Erpstraat 2 in Oss). De eerste bijeenkomst is gepland op dinsdag 24 januari. Kosten van deelname bedragen € 30,- per persoon. Van deelnemers wordt verwacht dat ze alle bijeenkomsten aanwezig zijn. Voor meer informatie over de cursus of aanmelden, neem contact op met BrabantZorg De Wellen (0412) 67 22 22 of BrabantZorg De Watersteeg (0413) 36 29 51.