0-3 winst Rhode bij Stiphout Vooruit

Rhode heeft de eerste seizoenshelft prima afgesloten met een 0-3 overwinning bij Stiphout Vooruit. Rhode al binnen een kwartier de eindstand op het scorebord en had niet al te veel moeite met Stiphout Vooruit dat hard werkte, maar voorin nauwelijks gevaarlijk wist te worden. Rhode gaat nu de winterstop in op de 5e plaats, inmiddels op grote afstand van DESO, Irene en Berghem Sport, die met drieën om de titel mogen gaan strijden.

Rhode had een flitsende start. Al in de 1e minuut werd Teun Latijnhouwers gevloerd, maar kennelijk vond de scheidsrechter nog te vroeg voor een strafschop. In de 2e minuut was het wel raak. Paul Smeets zag Tim Stewart vrij staan en die omspeelde zijn tegenstander en schoof de bal in de hoek, 0-1. In de 11e minuut werd Teun Latijnhouwers opnieuw onderuit gehaald in de 16-meter en dit keer kon de scheidsrechter niet meer onder een strafschop uit. Coen van hout voltrok het vonnis, 0-2. Rhode ging goed door en in de 14e minuut was het al weer raak. Marcel van de Burgt lanceerde Coen van Hout die goed de diepte zocht en vervolgens fraai de 3e treffer kon laten noteren.

Rhode bleef goed doorgaan, maar een aantal fraaie aanvallen leverde verder niets op, alleen een schot van Joep vd Mortel op de paal. Voor Stiphout waren er maar een paar kleine kansen tot ook zij in de 33e minuut een strafschop kregen, maar Ronald van Gerwen wist de bal te stoppen. Rhode begon weer goed aan de 2e helft, Paul Smeets vond opnieuw Tim Stewart, maar dit keer ging de bal rakelings langs en een goede combinatie tussen Joep vd Mortel en Teun Latijnhouwers werd door de keeper gestopt. Vervolgens krabbelde Stiphout Vooruit wel wat terug, ondanks de 0-3 achterstand bleven zij er wel voor knokken, maar het ontbrak aan de nodige creativiteit voorin en de enige kans die ze kregen ontstond na een slordigheidje achterin. Rhode nam daarna weer het initiatief over en liet op het kunstgras fraaie aanvallen zien, waaruit nog zeker 3 goede kansen ontstonden, maar in de 0-3 stand kwam geen verandering meer. A.s. zondag wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met de bekerwedstrijd tegen Heeswijk, dat dit jaar naar de 2e klas promoveerde en daar prima doet. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl.

Programma
Heeswijk-Rhode, 14:30 u; Blauw Geel 15-Rhode 9, 12 u

Uitslagen
Stiphout Vooruit-Rhode, 0-3; Rhode 2-UDI 2, 2-2; Sparta 3-Rhode 3, 1-2; Rhode 6-FC Uden 4, 1-3; Boekel Sport 8-Rhode 8, 4-1; Heeswijk 6- Rhode 10, 3-1.