Duur puntverlies voor Concordia/Boskant

Roois nieuws Sport
Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen De Peelkorf 1 op het programma. Bij winst zou er weer naar boven gekeken kunnen worden, bij verlies gaat Concordia/Boskant onderaan meedraaien.

Concordia/Boskant startte goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kwam Concordia/Boskant op voorsprong door het benutten van een strafworp 0-1. Er werd goed gespeeld en de afstandschoten lagen goed. Binnen 5 minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Ook De Peelkorf wist een afstandschot te benutten, maar ook hier antwoorden Concordia/Boskant op met een mooi afstandschot 1-4. Na een kwartier spelen werd het spel wat minder, in plaats van de scoren uit te bouwen werd er lang gezocht naar een doelpunt. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant voor De Peelkorf. Concordia/Boskant bleef zoeken naar een doelpunt en wist uiteindelijk met een kort kansje de 2-5 te maken. Kort voor rust kreeg De Peelkorf wat meer grip op de wedstrijd en wist met twee afstandschoten terug te komen op een 4-5 stand.

Al snel na rust wist De Peelkorf de stand gelijk te trekken en zelfs op voorsprong te komen 6-5. Concordia/Boskant liet zich niet uit het veld slaan en maakte met een doorloopbal 6-6. Hierna lukt het Concordia/Boskant niet meer om tot scoren te komen. Er werd lang gezocht maar doelpunten kwamen er niet, door wat slordigheden in de verdediging wist De Peelkorf dit direct hard af te straffen en een voorsprong uit te bouwen 8-6. Concordia/Boskant wist uiteindelijk door het benutten van een vrijebal weer te scoren 8-7, maar direct kregen ze weer een doelpunt tegen 9-7. Er bleef gezocht worden naar kansen en er was ook veel balbezit maar de korf vinden leek toch even te moeilijk voor de dames van Concordia/Boskant. Gelukkig lagen de vrijeballen wel goed en met het benutten hiervan (9-8) leek er nog van alles mogelijk. Helaas wist Concordia/Boskant ook in de laatste tien minuten niet de korf te vinden, er werd steeds slordiger gespeeld en de mooie combinaties bleven uit. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 9-8.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de Wilma’s op het programma. Deze wedstrijd wordt om 11.20 uur gespeeld in sporthal de Beemd te Veghel.