De Jeugdnatuurwacht “De Populier” gaat weer nestkastjes schoonmaken

Roois nieuws Natuur en Milieu
Op zaterdag 12 november 2011 gaan de kinderen die lid zijn van de Jeugdnatuurwacht “De Populier” uit Sint-Oedenrode nestkastjes schoonmaken. Deze nestkastjes zijn enkele jaren geleden opgehangen op verschillende locaties. In het park Kienehoef, rond de kinderboerderij en langs de Zwembadweg. Ook in de eiken langs het zandpad Koningsvaren hangen vele nestkastjes. Verder rond golfbaan “de Schoot” en omgeving Karthuizerweg in Olland.

Samenkomst is om 9.15 uur op de fietsparkeerplaats van het park Kienehoef, gelegen langs de Zwembadweg, hier is ook de ingang. Van hieruit gaan de kinderen met leiding naar de diverse locaties.

Elk jaar moet het oude nestje uit de nestkast gehaald en schoongekrabd worden, zodat de vogeltjes de nestkastjes weer kunnen gebruiken om de winter erin door te brengen of te schuilen en te slapen. Natuurlijk moet het ook gedaan worden voor het komende voorjaar als ze weer een nieuw nestje willen bouwen in het nestkastje, er eitjes in leggen en de jongen groot brengen. Het is elke keer weer spannend om te zien of er een vogeltje in het nestkastje gewoond heeft en natuurlijk welk vogeltje. Ook kijken of ze gebroed hebben, want dikwijls liggen er nog eitjes in die niet uitgekomen zijn.
Kom met de fiets en trek laarzen en warme kleding of regenkleding aan, want de jeugdnatuurwachters laten zich niet door regen of harde wind binnen houden.

Als je nog interesse hebt om lid te worden van de Jeugdnatuurwacht “De Populier” kom dan ook naar de fietsenstalling bij ingang park Kienehoef en geef je op als lid, je bent nog steeds van harte welkom.

Voor informatie en afmelden kun je bellen naar Hein de Koning, tel.nr. 476029 of Bep van Zoggel tel.nr. 475222