‘Leef je uit’ tijdens De Natuurwerkdag

Roois nieuws Natuur en Milieu
Zagen, knotten, plaggen en snoeien? Kom zaterdag 5 november 2011 samen met familie en vrienden naar de 11e Natuurwerkdag, de jaarlijkse opknapbeurt van het landschap. Het Coördinatiepunt Landschapsbeheer bij Brabants Landschap nodigt jong en oud uit om de handen uit de mouwen te steken op één van de 47 locaties in Noord-Brabant.

Op de eerste zaterdag van november kan iedereen meehelpen aan het behoud en herstel van de natuur en het landschap door wilgen te knotten, fruitbomen te snoeien, poelen op te schonen, heide te plaggen of één van de vele andere activiteiten. Meehelpen tijdens de Natuurwerkdag betekent flink aanpoten, dus een goede regenjas, een paar laarzen of stevige schoenen en vooral een goed humeur zijn de benodigde ingrediënten voor een geslaagd dagje uit met vrienden of familie.

De organisatie van de meeste locaties in Noord-Brabant ligt in handen van de vrijwilligersgroepen landschapsbeheer. De werkzaamheden zullen verricht worden bij agrariërs en particuliere landgoedeigenaren, maar ook op terreinen van Brabants Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Iedereen is welkom; jong en oud, gezinnen en vrienden. Per locatie is echter het aantal deelnemers beperkt, dus meld je snel aan! Kijk op de website www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over de locaties en de mogelijkheid om je aan te melden.

Nog een maatschappelijke stage doen? Kom naar de Natuurwerkdag!
Ook jongeren die nog een maatschappelijke stage moeten doen, kunnen op verschillende locaties meewerken. De scholieren krijgen achteraf een certificaat van deelname toegestuurd. Kijk op www.natuurwerkdag.nl  voor locaties die geschikt zijn voor maatschappelijke stage.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Vereniging voor Veldbiologie (KNNV) en de ANWB.

Brabants Landschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van een groene omgeving ‘dichtbij’ huis. Voor meer informatie www.brabantslandschap.nl  
________________________________________