Afbeelding

Week van de Opvoeding (10-17 oktober 2011)

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Van ouders wordt nogal wat verwacht. We weten uit ervaring dat het ouderschap in de praktijk dan ook niet altijd vanzelf gaat. Want ook al weet je dat contact houden nodig is, hoe doe je dat als je puber niet meewerkt? En hoe zit het met vrijheid geven als je tegelijkertijd ook bescherming moet bieden? Hoe blijf je een leuke ouder als je puber zich niet zo geweldig gedraagt?

Allemaal vragen waar je als ouder een praktisch antwoord op zou willen. Ook in de week van de opvoeding geven wij graag antwoord op vragen over opgroeien en opvoeden van en over kinderen van 0 tot 23 jaar en hun ouders. Kinderen, jongeren, ouders, professionals, vrijwilligers enz. kunnen op één punt terecht met al hun opgroei- en opvoedvragen: het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Handig, want iedereen kan wel wat tips en hulp gebruiken bij het opvoeden en opgroeien. In CJGgeeftantwoord zijn alle organisaties vertegenwoordigd die zich met jeugd bezighouden. Samen vormen we één netwerk waar je informatie, tips, advies en hulp krijgt over opvoeden en opgroeien.

Informatieavonden
Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert diverse informatieavonden, zoals:
5 oktober: Alcoholinformatieavond (met theater en kinderarts)
31 oktober: drugsinformatieavond (i.s.m. Novadic-Kentron)
10 november: lezing Puberbrein
21 november: Borstvoeding
24 november: Veilig internetten (i.s.m. Novadic-Kentron)
24 november: Thema-avond Loverboys

Daarnaast verzorgen wij diverse cursussen, zoals Omgaan met je puber, Je oppasdiploma halen etc. Voor een volledig overzicht kun je onze website bezoeken. Tijdens de week van de opvoeding geeft het CJGgeeftantwoord een handzaam boekje “Leuke pubers !?” weg, met praktische adviezen en tips. Dit boekje is gratis af te halen bij alle inlooppunten van het CJGgeeftantwoord én op
de basisscholen/middelbare scholen bij de School Maatschappelijk Werkers of de
sociaal verpleegkundige (GGD).