VDZ Rallyteam rijdt Barneveld rally

Roois nieuws Sport
Voor het eerst de voorbereiding van de rally doen met iemand anders als navigator was erg wennen. Tijdens het verkennen werd ik al direct op een aantal "fouten" in mijn note systeem gewezen waardoor ik het Paul en daardoor ook mezelf vaak te moeilijk maakte. Dit hebben we aangepast waardoor daar al een hele vooruitgang is geboekt.

De eerste proef was heel erg wennen omdat het voor mij voor het eerst was dat ik in de volle regen moest rijden. Het was overal zoeken naar de grip en vechten om op het onverhard op de baan te blijven. Dat zal in de onboards die later deze week weer online komen goed te zien zijn! Ook iemand anders langs me in de auto was i het begin even wennen, maar gelukkig ging dat snel goed en kreeg ik vertrouwen in het lezen en de coaching van Terry. Na de eerste proef heeft hij me wat tips gegeven over het insturen van de bochten en nog wat zelfvertrouwen ingesproken. Op de 2e proef resulteerde dit direct in een 10e tijd overall wat ons zomaar tussen de echte dikke rallyauto's (Mitsubushi Evo etc.) plaatste!

Die positie bleek op een opdrogende baan niet vol te houden, maar dankzij de ervaring van Terry heb ik op het gebied van wagenbeheersing en vooral vertrouwen grote stappen kunnen maken. Het scheelt zo gigantisch veel wanneer iemand langs je zit die bij een flinke glijpartij een keer grinnikt en zegt: "Lekker opgevangen, ging leuk!", in plaats dat hij met net zo'n bijeen genepen billen in de auto zit als ik.

Hierdoor heb ik een van mijn rivalen binnen de 205Cup die ook in dit evenement is gestart achter me kunnen houden wat heeft geresulteerd in een knappe 1e plaats in klasse C3 (205Cup specificatie) en een 3e plaats in Devisie 1 (alle standaardauto's met 2-wiel aandrijving).

Dit is dus een mooi begin om met Paul weer langs me voor de laatste rally in het Cupkampioenschap goede resultaten te boeken. Met dat als opzet is het doel volgend jaar minimaal voor een top 3 klassering binnen het 205 kampioenschap te gaan komen.

5 en 6 Nevember aanstaande zullen we deelnemen aan de rally in Hengelo om zo het seizoen hopelijk met mooie resultaten af te kunnen sluiten.