DESO maatje te groot voor Rhode

Een helft gaf Rhode zondag DESO goed partij. Een vroege voorsprong werd met goed voetbal en veel inzet tot vlak voor rust vastgehouden. Toen kwam DESO echter op gelijke hoogte en in de tweede helft kon Rhode DESO niet mee bijbenen, halverwege de tweede helft was het binnen 10 minuten 1-4.

Net als vorige week tegen Ruwaard kreeg Rhode zondag al weer binnen 5 minuten een aardig presentje in de vorm van een terugspeel bal die in de goal rolde. Dit gaf Rhode de nodige inspiratie en gedurende de eerste helft speelde Rhode een prima partij. Een fraaie aanval over rechts leverde bijna een tweede treffer op. DESO was technisch wel beter, maar Rhode kon dit met de nodige werklust compenseren. Maar het lukte niet om de voorsprong tot de rust vast te houden. In de 29e minuut werd een hoge voorzet van links door de lange spits simpel binnengekopt, 1-1.

Hierna kreeg Rhode nog twee prima kansen. De eerste uit een vrije trap die goed werd ingekopt en vervolgens was er nog een schot van Joep vd Mortel, dat door de keeper maar ternauwernood over de lat kon worden getikt. In de tweede helft kreeg Rhode het langzamerhand wat moeilijker. In de 65e minuut profiteerde DESO hiervan. Rhode kreeg een vrije trap, leed balverlies en via een snelle counter stond DESO ineens met 3 tegen 1 met de 1-2 als logisch gevolg. DESO ging vervolgens door en binnen 10 minuten was het via fraaie aanvallen nog eens tweemaal raak, 1-4. Tussendoor was er ook nog een goede kans voor Daan van Dinten, maar de keeper van DESO stond op zijn plaats. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Volkel op het programma. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl

Programma
Volkel-Rhode, 14.30 u; Nulandia 2-Rhode 2, 11.45 u; Rhode 3-Aveseijn 2, 12 u; Boskant 3-Rhode 4, 12 u; Rhode 6-Boekel Sport 5, 12 u; Kelddonk 4-Rhode 7, 11.30 u; Gemert 10-Rhode 8, 10 u; Rhode 9-Blauw Geel 20, 12 u; WEC 5-Rhode 10, 10 u; Schijndel-Dames, 10 u; Veteranen-Boerdonk, 16.30u.

Uitslagen
Rhode-DESO, 1-4; Rhode 2-Groene Ster 2, 3-1; Blauw Geel 5-Rhode 3, 3-1; Irene 2-Rhode 4, 3-1; Vorstenb. Boys 3-Rhode 6, 5-4; Rhode 9-Boerdonk 5, 4-1; Rhode-DVG 7, 5-1; Dames-ASV, 7-2.