Afbeelding

Scouting Rooi: de Explorers.

Roois nieuws Sport
Het nieuwe scoutingseizoen is enkele weken geleden weer van start gegaan en het belooft nu al een mooi seizoen te worden! Scouting Rooi kent verschillende speltakken die allen hun eigen thema en activiteiten hebben. De komende weken stelt Scouting Rooi haar speltakken op deze plaats voor.

De Bevers, Welpen en Scouts hebben zich inmiddels voorgesteld, deze week is het de beurt aan de Explorers. Explorers zijn jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar. Elke vrijdagavond komen de Explorers samen van 20.00 uur tot 22.00 bij de blokhut aan het Achterpad. Explorers verzinnen en regelen hun eigen activiteiten, variërend van echte Scoutingactiviteiten als klimmen op een klimwand, een dropping, vuur stoken of het bouwen van een grote toren van hout en touw tot activiteiten als karten of een casino-avond. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die voor ondersteuning van de activiteiten zorgen.

Daarnaast zijn Explorers vaak actief en aanwezig bij Rooise evenementen als de jaarmarkt en de Waterdag om de Rooise samenleving kennis te laten maken met Scouting Rooi. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het jaarlijkse zomerkamp. Met hulp van de begeleiding organiseren de Explorers zelf hun kampen. Locaties waar de Explorers de afgelopen jaren op kamp zijn geweest zijn bijvoorbeeld Denemarken, Luxemburg, Duitsland en de Belgische Ardennen.

Wil jij graag eens komen kijken bij de Explorers? Ga dan naar www.scoutingrooi.nl voor meer informatie! Scouting Rooi is tevens dringend op zoek naar nieuwe leiding voor verschillende speltakken. Ben je minstens 16 jaar en zou je graag leiding worden? Kijk ook dan op onze website!