Boskant en Mariahout delen de punten

Roois nieuws Sport
In een meer spannend dan hoogstaand duel hebben Boskant en het bezoekende Mariahout de punten eerlijk verdeeld. Over de gehele wedstrijd bekeken is de 1-1 eindstand wel terecht te noemen.

In de eerste 20 minuten leek het er op dat het bezoekende Mariahout zou worden overlopen. Boskant was duidelijk de betere ploeg en zag dat ook terug op het scorebord. In de 4e minuut was het raak voor de thuisclub. Een hard schot van Frank Konings kon door Mariahout doelman Rick van den Heuvel niet klemvast worden gehouden waarna Pieter van de Warenburg er als de kippen bij was om de bal binnen te werken. In twee stappen overigens, want z’n eerste inzet werd nog gepareerd, de bekeken kopbal die daarop volgde trof een beter lot: 1-0. Een goede aanval van de bezoekers leverde in de 20e minuut bijna de gelijkmaker op. Met een uiterste krachtsinspanning kon Maarten van de Berk de bal echter nog via de paal tot corner verwerken. Het bleek ook de ommekeer in de wedstrijd want vanaf dat moment was Mariahout de bovenliggende partij.

In de 24e minuut reageerde Boskant doelman Erwin Brouwers attent toen een uitrap via de rug van een tegenstander voor gevaar zorgde. Eén minuut later was het wel raak voor de bezoekers. Een strakke voorzet van rechts kwam bij de 2e paal voor de voeten van Luuk Leenders die van dichtbij eenvoudig kon scoren: 1-1. Daarmee zijn de belangrijkste wapenfeiten van de 1e helft wel verteld.
De thee was bij de bezoekers blijkbaar beter gevallen dan bij de thuisploeg, want vanaf de 45e minuut moest Boskant alle zeilen bijzetten om het fysiek sterke Mariahout van zich af te houden. Goede kansen kwamen er pas in de laatste fase van de wedstrijd.

In de 77e minuut was Frank vd Heijden namens Boskant dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween via een bezoekend been over de lat. In de 80e en 82e minuut was Mariahout dicht bij een doelpunt. De eerste kans werd vakkundig verdedigd door Erwin, bij de 2e kon Ruud vd Zanden na een lange sprint nog juist op tijd de bal voor Mariahouts aanvaller Leenders wegtikken. De laatste mogelijkheid, een goede trouwens, was er voor de thuisclub via Frank vd Heijden. In vrije positie mikte hij echter een half metertje te ver naar rechts. Voor Boskant betekent deze uitslag alweer het 3e gelijkspel. Alleen Mariahout weet dat te overtreffen, voor de bezoekers was het alweer de 4e keer dat de punten verdeeld moesten worden.

Uitslagen senioren.
Boskant 1-Mariahout 1 1-1 , Boskant 2-Erp 2 1-0, Ollandia 3-Boskant 3 0-2, Boskant 4-Heeswijk 4 5-2, Erp 9-Boskant 5 3-2, Schijndel 8-Boskant 6 3-0, Boskant Da1-Venhorst Da2 verplaatst.

Programma zondag 16 oktober
Vorstenbossche Boys 1-Boskant 1 14.30 u., Schijndel 3-Boskant 2 12.00 u., Boskant 3-Rhode 4 12.00 u., Schijndel 5-Boskant 4 11.00 u., Boskant 5-DVG 7 11.00 u., Boskant 6-WEC 7 10.00 u., Boerdonk Da1-Boskant Da1 10.30 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
RKPVV A1-Boskant A1 0-3; BlauwGeel B3-Boskant B1 2 - 2; RKPVV C1-Boskant C1 4-5; Boskant D1–Schijndel D3G 5 - 2; Boskant D2–Ollandia D1G 0 - 3; Boskant E2–Mariahout E2 0-4; ASV ’33 F3-Boskant F1 11-1.