EXPOSITIE Adri Frigge

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Het Zaken- en Bestuurscentrum nodigt u van harte uit voor de opening van de expositie
van Adri Frigge. De opening vindt plaats op vrijdag 14 oktober om 19.00 uur. De belangrijkste techniek waar Adri mee werkt is het etsen. Deze techniek is sinds zijn studietijd de hoofdlijn. In etsen kan hij gemakkelijker denken, ideeën ontwikkelen en meestal volgen daarna uitbreidingen in olieverf op linnen.

Lijnen die in het wit bewegen hebben op hem dezelfde werking als een klank die door de stilte beweegt. Al zijn beeldende werk heeft voor hem daardoor een muzikale intentie, maar ook een portret of een landschap geven die beleving. Vanuit dat gegeven maakt hij ook muziekstukken die hem boeien, zichtbaar. De serie etsen naar Debussy, waarvan er ook op deze tentoonstelling enkele hangen, zijn daar een voorbeeld van. In het werken naar muziekstukken heeft hij een beleving als een landschapschilder, die loopt in het landschap, wordt bewogen en dat omzet in beelden. Geraakt door een muziekstuk ontstaan bij hem nieuwe beelden , vaak in combinatie met fragmenten uit de partituur.

Daarnaast is op de tentoonstelling werk te zien dat beweging onder mensen weergeeft:
opstand, strijd om gerechtigheid, de vernietiging van Tibet. Nieuw zijn enkele etsen die Sint Oedenrode als onderwerp hebben, zoals een vergezicht met de Knoptoren en de Martinuskerk.

U kunt deze bijzondere expositie bezoeken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 0.9.00 uur – 17.00 uur in het Zaken- en Bestuurscentrum, Bastion 1-5 te Sint-Oedenrode (hoek Lindendijk/Eerschotsestraat)