Afbeelding

Pianist Elvis te gast bij Café van Ouds

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Vorige week verscheen er een artikel in deze krant over Glen D. Hardin, een wereldberoemde pianist. Bij deze volgt een aanvulling op het avontuur. Bernie de Brouwer van Café van Ouds kreeg een telefoontje van Mark Elbers, de bekende Elvis tribute zanger uit Nuenen. “Glen D. Hardin, die jarenlang pianist was van Elvis Presley, deed een kleine tour door Europa (Nederland en Belgie).

Een bezoek aan vrienden in Duitsland ging niet door, in afwachting van een optreden in Den Haag zocht hij een paar dagen onderdak in Nederland. Mark was benaderd door Freia van fanclub “It’s Elvis time” of hij iemand wist. Zo kwam Glen bij mij terecht.”

Hardin schreef niet alleen geschiedenis als Elvis’ pianist, maar schreef ook een paar van zijn hits uit zijn eerste periode. Zo zijn volgens Wikipedia I just can’t help believing, Let it be me en de gouden plaat ”The wonder of you” van zijn hand. Ook heeft hij samengewerkt met andere grote namen als Linda Ronstadt, Roy Orbison, Dean Martin, Gram Parsons, John Denver, Willy Nelson en Michael Nesmith van The Monkees en vele andere.

“Maar Glen bevestigde dat wat er op internet, wikipedia, stond niet altijd klopte,” aldus Bernie. “Het was een grote eer om “de” pianist van Elvis te mogen begeleiden voor drie dagen. Ik heb hem elke dag opgehaald bij een gesponsord hotel in Nuenen, met hem naar Rooi gereden en had hem even gevraagd of hij op de valse piano van het café wilde spelen maar daar was hij zo mee klaar, haha. Ik liet hem o.a. de klomp aan de Dommel zien. We hebben ook de sponsoren in Eindhoven bezocht waaronder Ger en Ciska en al jaren “het” Elvis café Princeville aan de Boschdijk. We zijn naar restaurants geweest, Rodeo en de Bengel in Eindhoven. En de laatste dag gezellig afgesloten bij restaurant de Beleving in Sint-Oedenrode.

We hebben het uiteraard over Elvis gehad maar wou hem daar zo min mogelijk mee belasten omdat hij natuurlijk zijn verhaal keer op keer moet vertellen aan iedereen. Ik heb mogen genieten van zijn mooie verhalen en heb Glen leren kennen als een grappige en rustige man.
Afgelopen zaterdag was de meeting voor Elvis fans in Den Haag. Het was een geweldige dag, vol met legendes die optraden zoals Bill Baize(the Stamps), uiteraard Glen D. Hardin(TCB band), Terry Mike Jeffrey, Debbie Jeffrey, Mark Elbers en de band Rockadile.
Ik mag terug kijken naar bijna een week van verrassingen en voelde me als een kind in een snoepwinkeltje” aldus Bernie.