Afbeelding

Afsluiting Landkunst 2011 met presentatie blad Land en Kunst

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Op vrijdag 30 september is Landkunst in Het Groene Woud afgesloten, met de overhandiging van het eerste exemplaar van het blad Land en Kunst aan Martijn Sanders, artistiek leider van 2018Brabant. Ook op het programma van de middag stond een voordracht van Kester Freriks over Snijpunten in het Landschap, een lezing van beeldend kunstenaar Thomas Stricker over zijn gerealiseerde landkunstwerken voor het project en de première van de topografische compositie De Vleut van Strijbos & Van Rijswijk. De afsluiting vond plaats op de boerderij van familie van Kronenburg in De Vleut, Best.

Landkunst stelde dit jaar de ontmoetingsplek als thema centraal. In het blad Land en Kunst worden alle gerealiseerde werken die kunstenaars, ontwerpers en fotografen op uitnodiging hebben gerealiseerd toegelicht. Ook verbleven enkele auteurs op uitnodiging in Het Groene Woud. De weerslag van deze ervaringen verwoordden zij in Land en Kunst. Met bijdragen van Kester Freriks, Gerbrand Bakker, Florette Dijkstra, Astrid Lampe ea.

Het blad Land en Kunst is op aanvraag verkrijgbaar bij het bkkc Tilburg. Stuur een mail naar José Obbens, j.obbens@bkkc.nl. Prijs van het blad bedraagt € 9,95.

Landkunst
Landkunst richt zich op de culturele, sociaal-economische en ecologische betekenissen van een gebied. Landkunst 2011 nodigde de bewoners en bezoekers uit een ontmoeting aan te gaan met elkaar, de plek, de kunst en de kunstenaars. Landkunst is een vriend van 2018Brabant en is een gezamenlijk initiatief van het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc), het Frans-Duits-Nederlandse samenwerkingsverband Euro Land Art en Streekraad Het Groene Woud en De Meierij.