Afbeelding

Klompenmakers contactdag

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
Ter gelegenheid van de 84ste klompenbeurs en de 79ste klompenkeuring, vindt a.s. vrijdag 7 oktober vanaf 10.00 uur in café-restaurant “de Beurs” de klompenmakers contactdag plaats. Alle klompenmakers uit Nederland kunnen hieraan deelnemen. Het hoogtepunt van de dag is de bekendmaking van de Nationale Kampioenen van de deelnemers aan de jaarlijkse klompenkeuring.

Om deel te nemen aan de klompenkeuring dienen de klompenmakers twee paar klompen van dezelfde soort, maar verschillende maat, ter keuring aan te bieden. Deze klompen worden door de keurmeesters van de N.V.K (Nederlandse Vereniging van Klompen) beoordeeld. Gestreden wordt in vier rubrieken: Hoge handelsklompen, lage handelsklompen, kinderklompen en handgemaakte klompen. Om nationaal kampioen te worden moeten de klompenmakers tenminste deelnemen aan twee rubrieken. Rond 11.00 uur zal de burgemeester de uitslag van de keuring bekendmaken en de “Zilveren Klomp” en de ”Zilveren Effer” uitreiken. www.nederlandseverenigingvanklompenfabrikanten.nl

In de loop van de middag staat er voor de klompenmakers een excursie op het programma naar De Groot houtbewerkingsmachines in Den Bosch. Daarna komen zij terug naar de beurs voor een borrel en aansluitend diner.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding