Afbeelding

Kinderboekenweek van start

Roois nieuws Kunst en Cultuur
De kinderboekenweek is feestelijk ingeluid. Woensdagmiddag vanaf 14.00 uur konden alle kinderen uit groep 1 t/m 8 meedoen aan het feest voor superhelden in de bibliotheek aan de markt. Veel kinderen gaven hier gehoor aan en zo werd het een drukte van belang.

De activiteiten stonden her en der opgesteld. Aan de kinderen de uitdaging om alle activiteiten beurtelings op te zoeken en te ervaren. Uiteraard stond alles deze middag in het kinderboekenthema van dit jaar: ‘Superhelden’.

“Wat is een held?”, vroeg Hanneke Hermes aan het groepje kinderen dat bij haar op de bank zat. De reacties: “Een held is zwart, heeft een cape, heeft moed, is behulpzaam en vriendelijk.” Waarom een held zwart is, werd niet helemaal duidelijk, maar dat een held iets doet wat hij eigenlijk niet durft, bleek erg belangrijk. “We hebben eigenlijk allemaal wel iets van een held”, zei Hanneke. Toch was niet iedereen het daarmee eens, bleek direct. Niels: “Ik heb geen held in mijn hoofd en ook niet in mijn lichaam.”

Vervolgens ging het groepje uiteen naar één van de andere activiteiten. De een ging op de heldenfoto, de ander naar de voeldozen, de heldenmaaltijd, de filmtent, het striptekenen, het heldendrankje mixen of naar de heldenbijeenkomst. Voor alle ‘helden’ een ‘superheldenfeest’.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van volgende week
Afbeelding
Afbeelding