Als ik denk aan water …

Roois nieuws Natuur en Milieu
Water heeft op allerlei manieren de geschiedenis van onze provincie bepaald. Denk aan de talrijke overstromingen die Brabantse dorpen hebben geteisterd. Of aan de betekenis van rivieren zoals bijvoorbeeld de Dieze, die om, door en onder ’s-Hertogenbosch stroomt en de bewoners van oudsher ten dienste heeft gestaan als bron van handel, ontspanning en (blus)water.

Het BHIC heeft een nieuwe aanwinst: De Brabantse Waterkaart, Noord-Brabant van Aa tot Zoom, een virtuele ontmoetingsplek rondom het thema water en bedoeld voor de échte waterliefhebber. Wij zoeken verhalen over hoe Brabanders leefden en leven met water. Daarom nodigen wij u uit om ons úw herinnering aan ‘water’ te vertellen. Bijvoorbeeld over die markante veerman die met zijn bootje omsloeg, een jeugdherinnering aan de wateroverlast, waarbij uw ouderlijk huis blank stond of over die leuke gebeurtenis tijdens een middagje schoolzwemmen bij de IJzeren Man in Vught…

Wat moet u doen?
Stuur uw herinnering met het thema ‘water’ van max. 500 woorden naar info@bhic.nl o.v.v. ‘schrijfwedstrijd waterkaart’ (sluitingstermijn: 30 oktober 2011). Het webteam van de Brabantse Waterkaart zet uw verhaal een dag na ontvangst online. Uit de tien beste verhalen zal via een poll onder de webbezoekers van de Brabantse Waterkaart bepaald worden wie de eersteprijswinnaar is. De tien winnaars krijgen een ‘waterige’ rondleiding achter de schermen van het BHIC (de Citadel) in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze rondleiding halen we ondermeer de topstukken uit onze collectie waterkaarten voor u uit het depot en wordt u ondergedompeld in de rijke watergeschiedenis van onze provincie. Voor de eerste prijswinnaar hebben wij bovendien nog een andere verrassing in petto. Interesse? Wacht niet af en spring in het diepe!

Duik onder in de rijke watergeschiedenis van Brabant: www.bhic.nl/waterkaart